TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 mars 2012

Vad händer i Skottland?

Jättarna från Glasgow verkar som helt på pottkanten...
Rangers står fortfarande utan ägare, även om det ryktas om seriösa budgivare. Om dessa är seriösa eller galna återstår att se, med tanke på att man köper en skuld på någonstans upp till 100 miljoner pund (!). Enligt insatta skotska journalister och ekonomer är en trolig total summa i skuld på ca. 70 miljoner pund. Vi tar det igen, 70 MILJONER PUND! Till det skall vi även komma ihåg att Ticketus äger biljettintäkter för en tid framöver, såvida de inte väljer att avstå det kravet. 
Osäkerheten vid sidan av planen har naturligtvis smittat av sig på spelarna, och man har nu tappat den säkra 2:a platsen, som för tillfället delas med Motherwell.
Stadens andra jätte, Celtic, kommer naturligtvis att vinna ligan, men lyckades ändå dribbla bort en annars rätt säker pokal idag, när man något förvånande förlorade finalen i ligacupen mot Kilmarnock, som för närvarande huserar på en 7:e plats i Scottish Premier League.


Flertalet har hävdat att Skotsk fotboll behöver Rangers och Celtic, de flesta självfallet från Glasgow. Ännu fler hävdar motsatsen, att skotsk fotboll är död just tack vare de två lagens (till dags dato) absoluta dominans. 
Just nu verkar det som att läger nummer två har ett överläge. Åsikter och kommentarer mottas gärna i kommentarsfältet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att fotbollen behöver Celtic och Rangers. Men den behöver dock inte deras totaldominans. för nu, när de vacklar, är det som om hela ligan vacklar. Vilket förstås inte är bra.

En jämnare maktfördelning vore förstås att föredra. Jämför med Spanien, och undanta maten... Om Barcelona och Real Madrid skulle falla eller ens vackla. Då skulle den ligan skaka sönder. Varför annars tillåts de klubbarna ständigt leva över sina tillgångar och bygga på enorma skuldberg ytterligare?

Herrens Hammare sa...

Som inbiten Celticfan, så inbiten att jag har loggan tatuerad kan jag både hålla med och inte hålla med. En SPL utan Celtic och Huns skulle tappa mycket i omvärldens intresse. Utan Glasgowklubbarna hade det förmodligen bara varit Aberdeen som haft fans utomlands i form av Berlin Dynamo- och GAIS-fans. Det skulle leda till mindre sponsorpengar och färre intresserade tv-bolag utomlands som hade velat köpa rättigheterna med. Samtidigt är det ju så, att det onekligen är en smula trist att det bara är vi och hunnerna som tävlat om 1:aplatsen under senare år. Ett Celtic, som det ryktats om, i EPL, skulle innebära ökat intresse för Celtic och större utmaningar. Jag tror att vi hade kunnat placera oss i mitten av tabellen, om vi skall vara realistiska. Nackdelen för spl är dem jag redan listat, men på plussidan skulle ligan kunna återhämta sig och lagen jobbas upp i skymundan. Skall bli intressant att se hur många skottar som är med i UK:s förenade landslag inför OS!