TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 22 mars 2012

Fjärde gången gillt

Nu ska det äntligen bli av, mitt första besök på magnifika nya Wembley Stadium. Tre gånger tidigare har vi försökt men inte lyckats få tag i biljetter eller så har det dykt upp andra saker.
Första gången var mars 2009 och ligacupfinalen mellan Tottenham-Manchester U. Den enorma arenan syns på långt håll när man sitter på Bakerloo Line på väg mot Wembley Central.
På grund av tidsbrist jagade vi inga biljetter utan nöjde oss med att spatsera omkring i området, besöka ett gäng pubar och äta en jävligt stark kebab vindaloo.
Andra gången var i april 2010 och det gällde semifinal i FA cupen mellan krisdrabbade Portsmouth och Tottenham. Denna gång ville vi verkligen se matchen, vi bearbetade kontakter hemma i Sverige innan resan men lyckades inte få tag i några biljetter och vår chans att se matchen var därmed att köpa på plats.
Vi åkte ut tidigt och intog området runt Wembley Central där Tottenham höll till. Varenda pub var knökfull och stämningen var hög. Vid denna tidpunkt var det nästan 9 år sedan Sol Campbell lämnade Spurs men trots det var det nidramsorna riktade mot honom som dominerade på pubarna.
En timme före avspark var vi uppe vid arenan och den stora jakten började. Trots mängder av försök och kontakter med både bonniga och gladfulla Pompeyfans och arroganta och välklädda Spursfans så blev det inga biljetter.
Ytterst få Pompeybiljetter fanns tillgängliga, en biljett för 60 pund kunde vi lösa men det hjälpte föga eftersom vi var två. Fler Spursfans ville sälja men de ville ha 150 pund och det var vi inte beredda att betala.
Början av matchen sågs därför på Thirsty Eddies innan vi åkte inåt stan igen. Rätt besvikna var vi över att ännu en gång misslyckats ute vid Wembley. Slutet på förlängningen såg vi för övrigt i en hotellfoajé vid Paddington....
I augusti 2011 var det dags igen, denna gång var träningslandskampen England-Holland målet. Tyvärr sket det sig redan innan vi gått på planet, våldsamma upplopp rasade i London så FA & Polisen beslöt att ställa in matchen. Riktigt surt.....

Nu på söndag är det alltså dags för fjärde försöket, denna gång SKA jag komma innanför spärrarna på Wembley Stadium.
Tillsammans med minst 16500 Chesterfieldfans och 28000 Swindonfans kommer vi se JPT finalen. Biljetter är fixade (bland Chesterfields fans) så just nu ser det ljust ut att äntligen få besöka den magnifika arenan.

Återkommer med en längre reseberättelse under kommande vecka.

Inga kommentarer: