TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 14 mars 2012

Once in a lifetime in Cardiff

Tänk dig en fyra dagars festarresa med grabbarna. Du vet, hotell, mat, kröka och utflykter. Tusenlapparna skenar iväg snabbt. Att bli sliten tillhör spelreglerna. Grabbgänget från Hull gjorde en sådan resa i dagarna men skulle bli dem som blev undantaget som bekräftar regeln. Man lämnade nordöstra Yorkshire i lördags morse och rullade neråt landet och över gränsen till Wales. Temat: svensexa under helgen och fotboll på tisdagen. Det skulle visa sig bli en lyckad resa. Utgång under lördagen och spex avslutades på Casino. Brudgummen blev den första att få storvinsten. 2500 pund kammades in. Resten av gänget gick inte heller med förlust. 

Då man vaknade upp på hotellet under söndagen och skulle ner för frukost så hade någon ställt tre backar med öl utanför hotellrummet. Fort ner för mat och sedan fortsätta att kurera sig med gratisölen. Vad man då inte visste var att pubpersonalen på hotellet i samma stund letade med lykta efter de försvunna backarna. Gjort är gjort, uppdrucket är slut och backarna kastades ut genom fönstret ner på bakgården. Fyllan fortsatte och skulle göra det under hela resans gång. Mitt i dimmorna får en utav resesällskapet för sig att spela på matchen. 100 pund på 3-0 till Hull. Då: bortkastade pengar. I efterhand: rena guldgruvan. 

Under tisdagen skulle nämligen Hull City stå för en imponerande insats då man förvånande besegrade Cardiff City med just dessa siffror. Tur i spel gånger två var ett faktum. Ännu bättre kapitalflyt blev det då sällskapet skulle checka ut från hotellet. Döm om dess förvåning då receptionisten tackade för besöket och önskade dem välkomna tillbaka. De snopna gästerna tittade på varandra och sedan på receptionisten och förklarade att man ville betala; "Det gjorde er väninna då ni kom i lördags." Sällskapet fortsatte titta förvånat på varandra. Väninna? Sällskapet hade endast varit fyra grabbar. Men men, betalat är betalat. Polletten föll ner i bilen hem. Den såkallade väninnan var i själva verket en äldre dam, en europeisk turist som checkat ut samtidigt som grabbarna checkat in. Ett missförstånd i språket hade gjort att kvinnan betalat för bägge rummen. 

Gänget skrattade hela vägen hemåt. En resa där spenderbyxorna suttit som gjutna under en helg med glassigt leverne hade ändå gått med vinst. För bra och turligt för att vara sant. En sådan tur och ett sådant flyt händer inte. När det väl gör det så kommer allt på en gång. Det händer bara en gång i livet.

Tipstack till Kingston Finest

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som en fenomenal resa!