TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 13 mars 2012

Huvudet i sanden.

Leeds United Supporters Trust (L.U.S.T.) är en oberoende och icke vinstdrivande organisation som verkar för alla Leeds-supportrar, skriver man själv på sin hemsida.
Nu är LUST i bråk med, trumvirvel, Ken Bates! Bates har fört en inte direkt diskret kamp i till exempel matchprogram och annan media, mot LUST. Nu har det eskalerat ytterligare i och med att klubben har satt stopp för LUST styrelsemedlemmar att köpa biljetter till Leeds matcher. Klubben har givit förklaringen att man "utövar sin rätt att inte sälja biljetter till sådana man inte man önskar på sina matcher".

Det krävs inte mycket tankeverksamhet för att förstå att den som uttrycker sig kritiskt mot Leeds United riskerar att inte få gå på matcherna. Dessutom med en stor portion godtycklighet från klubbledningens sida.
Men det är också ett tecken på svag ledning samt att organiserade supportrar gör skillnad och märks. LUST har varit kritiska i sina uttalande om Bates och övrig ledning i Leeds. Med all rätt, kan man tycka. Det är engagerade supportrar som har varit Leeds i mångt och mycket, senaste tioårs-perioden. Ken Bates, däremot, har alltid haft en förmåga att hamna i skottgluggar och knepiga situationer.

Som LUST själva skriver: Istället för att arbeta och diskutera med representanter för 4500 medlemmar i LUST, så har klubbledningen valt att stänga dem ute från Elland Road. Det lär inte direkt minska stridslusten och naturligtvis är det så att supportrar består. Ken Bates med gelikar kommer och går.

Inga kommentarer: