TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 23 mars 2012

Maktmissbruk på Eastlands

Den moderna fotbollen har satt stora avtryck i dagens England. Många är de skräckhistorier man hört de senaste åren. TLC fick dock idag höra en riktigt skrämmande händelse. En äldre man, en bit över 80 år, hade sett Manchester City sedan krigsåren. Han har varit med överallt i alla år. En gammal hederlig man. Med åldern i bagaget så har krämporna kommit. Många års fotbollsspelande och idrottande som ung har satt sig i knäna. Idag tvingas han gå med käpp. Det är här som historien utspelar sig. I onsdags hemma på Eastlands mot Chelsea blev mannen stoppad i entrén av en ordningsvakt.
Vakten: "Skall du in här så lämnar du käppen utanför"
Mannen: "Utan käppen kan jag inte gå"
Vakten: "Det är inte mitt problem. Antingen så lämnar du käppen här eller så får du vända om igen."
Övriga åskådare på väg in till matchen reagerade kraftigt över vaktens beteende och totalt respektlösa sätt han utsatte den gamla mannen för. En utav dessa var personen som tipsade TLC om händelsen;
"-Jag blev mållös över vaktens agerande. Så behandlar man inte en man i den åldern. Du behandlar ingen människa med nedsatt funktion så. Jag nämnde det för vakten. Hans svar blev då; "Hur skall jag kunna veta att han inte tänker använda käppen som ett vapen? Då mister jag mitt jobb." Vad säger man om det? Sådana människor skall inte ha något arbete. De är inte förtjänta av det. Maktmissbruk och paragrafrytteri i överkant."
 Den äldre mannen gav sig dock inte. Han propsade på att få tala med vaktens chef. Han fick då inget gehör. Då två poliser kom förbi så stoppade mannen och uppretade åskådare dessa och förklarade för poliserna hur situationen var. En av polismännen gav vakten en utskällning och bad å vaktens vägnar om ursäkt innan den äldre mannen äntligen kunde få komma in. Att bli så kränkt och nedtrampad på äldre dagar är det ingen som förtjänar. I en bra värld skall den övernitiske vakten bli av med jobbet men så blir det inte. Han är ju en marionettdocka åt ett sjukt system. Den paranoida och maktgalna moderna fotbollen.

Tipstack till Charlie 12

Inga kommentarer: