TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 22 mars 2012

Championship mitt i veckan

Att påstå att det var en händelserik Championship-omgång med en del något oväntade resultat under tisdagen och onsdagen är absolut ingen överdrift.

Nottingham Forest som inför omgången var ett av de lagen som gjort minst mål i ligan ville verkligen ändra på det. Efter att Dexter Blackstock nätat två gånger och Garath McCleary skjutit hela fyra mål vann East Midlands-klubben med 7-3 borta mot Leeds. En helt galen tillställning som mellan den 52:a och den 56:e minuten fick se hela fyra mål. Vi kan väl säga att Leedsmålvakten Andrew Lonergan haft roligare kvällar på jobbet. McCleary hade innan matchen endast mäktat med 9 mål på 117 matcher. Snacka om islossning för Oxford-sonen.

Birmingham som jagar en playoff-plats föll tungt borta mot krislaget Portsmouth. Pompey som fallit ner till en sistaplats i serien slog topplaget med 4-1 hemma på Fratton Park efter att ha vänt ett 0-1-underläge till storseger. En blytung seger i kampen om nytt kontrakt förstås, detta efter nio segerlösa ligamatcher i rad.

För första gången i klubbens historia har West Ham spelat fem raka oavgjorda matcher i ligan på hemmagräs. Inhoppande Bart Ogbeche behövde inte ens fem minuter på sig för att vackert sätta Middlesbroughs kvitteringsmål. Det kunde blivit än värre för Hammers efter en stark Boro-forcering på slutet, med bland annat en ribbträff. West Hams mål var ett självmål av Boros vänsterback Joe Bennett.

Brighton som fortsätter att imponera avfärdade Derby på hemmaplan. 2-0 slutade matchen och nykomlingen ligger nu på en finfin fjärdeplats i ligan. Kan det månne bli playoff-spel för fiskmåsarna i maj?

Även högflygande Reading föll under tisdagen, detta mot Peterborough. Hemmalaget vann matchen med 3-1 och Reading tappade gentemot serieledaren Southampton som tog tre nya poäng. Det ser ut att bli en tät kamp om andraplatsen mellan West Ham och just nämnda Reading. Reading är för närvarande två poäng före, men har en match mer spelad.

EL Hadji Diouf och hans Doncaster kan få det tufft att hålla sig kvar i Championship. Efter några starka insatser (seger mot Nottingham och oavgjort mot Reading respektive West Ham) har laget nu två raka förluster. Nu senast föll man hemma mot Millwall. Millwall å andra sidan ser ut att klara sig kvar. Man har i skrivande stund åtta poäng ner till Coventry under nedflyttningsstrecket.

Från onsdagskvällen noterar vi en sen kvittering från måltjuven Kevin Phillips. Hans 3-3 mål på stopptid för Blackpool hemma mot Leicester kan bli oerhört viktigt. Det var inte den enda stopptidskvitteringen från onsdagsmatcherna. När klockan nästan tickat upp på 96 minuter i mötet mellan Cardiff och Coventry tappade Walesarna två viktiga poäng i kampen om att ta en av kvalplatserna till Premier League. Coventrys nyförvärv från Scunthorpe, Oliver Norwood tilläts sätta 2-2 djupt in på stopptiden. Ett mycket viktigt mål från nordirländaren. Målet betyder att det bara är tre poäng upp till säker mark för de ljusblå. Detta eftersom Bristol City föll mot formstarka Watford hemma på Ashton Gate. 0-2 slutade den matchen.

Inga kommentarer: