TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 8 mars 2012

Hutchinson gav aldrig upp

Skotten Tommy Hutchinson hade en lång karriär. Mittfältaren från Cardenden inledde karriären 1965 i skostak Alloa och avslutade den 1994 i walesiska Merthyr Tydfil. 29 år som spelare innefattade flera säsonger Blackpool, Burnley, Manchester City, Coventry och Swansea. Överallt var Hutchinson populär. Nio säsonger och över 300 matcher i Coventry gjorde honom till en av de bästa någonsin i klubben. Klubbens ordförande Derek Robins kallade Hutchinson för "Mr Magic" för att han kunde göra vad som helst på fotbollsplanen. Detta gjorde att supportrarna valde honom till Årets Spelare tre gånger om.

Hutchinson var den lojala kämpen. En spelare som aldrig vek ner sig. För hård för sitt eget bästa. Han spelade 90 minuter med en bruten lilltå, blödde intensivt från pannan i en match utan att vilja bli utbytt eller bandagerad. Han gnällde aldrig. Under sin tid i Swansea mellan 1985-1991 var han alltid först till träningen, sist hem och den som aldrig missade en match på grund av skada. "Mitt arbete är att spela fotboll. Inte att ligga på en sjukhusbrits eller sitta på en rehabcykel"
Inställningen var stenhård. Gör rätt för dig och gör det bra. Annars kan det kvitta. "Dagens ungdomar gnäller för mycket. De vill ha för mycket utan att ge lika mycket tillbaka. Två av killarna kan inte träna på grund av att näsorna rinner. Jag skakar på huvudet åt sådant. Nonsens."

Den envisa inställningen gjorde att karriären blev lång. I Swansea blev han historisk då han som 43 år, fem månader och 19 dagar gammal  spelade en match mot Southend.

Tre år senare lade han av med fotbollen. 46 år gammal; "Jag hade kunnat fortsätta men familjen vill ha min uppmärksamhet nu."
Envishet räcker långt. En sådan kraft försätter berg.

Inga kommentarer: