TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 2 mars 2012

Rangers tvingas banta

Rangers tränare Ally McCoist börjar nu på allvar känna av administrationens konsekvenser, och vad dessa innebär för klubben.
Just nu handlar det, självfallet, mest om att kapa i klubbens kostnader och utgifter. Ett naturligt led i det arbetet är att gå över anställdas löner, och McCoist slåss med näbbar och klor för att behålla så många av sina spelare som möjligt.
Så många som 11 spelare från truppen kan dock bli tvungna att packa sina väskor, vilket skulle innebära en minskning i lönekostnader på ca. 50%.
Det har dock diskuterats flera alternativ till detta;
* 8 spelare går, och resten av truppen sänker sina löner med 50%
* Inga spelare lämnar, och alla i truppen sänker sina löner med 75%

Det sista alternativet är väl det minst troliga. Situationen beskrivs som extremt flytande, och det mest sannolika är nog att det blir en kombination av alternativ 1 och 2.

Rangers FC's kostnader för resterande säsong skall enligt källor uppgå till ca 10 miljoner pund. Efter inkomster, från bl. a. biljettförsäljning och liknande, beräknas ett underskott på ca. 4,5 miljoner pund.

En väl insatt källa säger till BBC Sport:
-Det här kommer inte att bli en smärtfri upplevelse. Det finns inget magiskt trollspö man kan vifta med, det är bara önsketänkande.

Ytterligare alternativ är att sälja spelare till klubbar i länder vars transferfönster inte har stängt ännu.
Diskussioner förs nu mellan klubben och spelarfacket i Skottland.
Klubben meddelar att man kommer delge ytterligare information angående nedskärningar i klubbens lönekostnader så snart som möjligt, med största sannolikhet under dagen (fredag 2 mars).

Inga kommentarer: