TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 23 mars 2012

FA sätter krav och press på Millwall

Rivaliteten mellan Leeds och Millwall och vice versa har flera år på nacken. En supporterrelaterad rivalitet framför den sportsliga. Två klubbar med alfahannar på läktarna som inte klarar av varandra. Hur gör man bäst i att reta upp varandra då? Jo, i Millwalls fall har man använt sig utav turkiska flaggor och Galatasaray-matchtröjor för att psyka sina motståndare och för att uppvigla till bråk.
Detta härstammar från år 2000 då två Leeds-supportrar knivhöggs till döds i Istanbul innan en Uefa Cup-semifinal. Där ligger alltså ribban idag. Det är inte bara Leeds som anser att Millwalls hån och brist på respekt för döda människor är skamligt. Flera andra engelska klubbar har kritiserat tilltagen då lagen mötts på senare år. Det har gått så långt att FA hotat med straff ifall denna form av rivalitet inte upphör. Millwall har tagit åt sig utav kritiken. Åtminstone klubbens styrelse och ledare. Daily Mail skriver idag att Millwall under morgondagens möte med Leeds på The New Den kommer visitera samtliga supportrar. Turkiska flaggor och matchtröjor är förbjudet att ta in på arenan. Som sagt, ribban är lagd. Återstår att se hur detta kommer fungera. Ramsor på turkiska har ännu inte blivit förbjudet att sjunga. Aldrig förr har så många i södra London haft kvällskurser i turkiska....

4 kommentarer:

Anonym sa...

två fel gör inte ett rätt : men var är reaktionerna när Leeds sjunger sångerna "Busby babes" och "Munich, Munich 58" på Old Trafford ?

Anonym sa...

Word!

Langham sa...

Sant. Vet dock att Manchesterklubbarna arbetar hårt för att stävja nidvisor och gestikuleringar som syftar på flygplansolyckan. Vet inte ifall detta nått Elland Road.

Alex sa...

Bevittna sj matchen på plats i lördags och det förkom ju väldigt mycket referenser till turkiet om man säger som så, även gamle leeds spelaren Gary Speed som hängde sig förra året fick sin del av kakan! Sjöngs något i stil med: "gary speed gary speed touched his kids".

I övrigt bra stämmning och på väg att kunna bli riktigt uppretat då domaren inte riktigt ville som hemmapubliken på the den!