TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 22 mars 2012

En fullt ut godkänd fyrling

Den engelska högsta divisionen är denna säsongen 20 år gammal.
Sedan Premier League grundades 1992 har 42 lag medverkat i högsta ligan. Av dessa 42 lag har fyra klubbar vunnit titeln. Blackburn Rovers vann den första upplagan. Sedan dominerades den totalt av jättarna; Manchester United, Chelsea och Arsenal. Flera andra har försökt. Ingen har lyckats.
Klubbar som Tottenham och Manchester City pumpar in pengar. Man har försökt och försöker att nå den åtråvärda titeln. Citys framgångar kommer, pengarna finns, det är bara en tidsfråga men det har kostat under resans lopp. Duon jagar fortfarande. Pengarna finns men inte den där riktiga spetserfarenheten. Känslan av att ha gjort det.
En del hävdar att det handlar om tradition. Om konsten att vinna. Att kontinuerligt tillhöra eliten. TLC är skeptisk till det.
Långkörare i lligasystemet som Everton och Aston Villa med hundra säsonger och mer i högsta serien är ändå inte i närheten av titeln.
Ser man dessutom på Liverpool så handlar det mycket om ödets ironi. Det vill sig helt enkelt inte fullt ut.

Än så länge är det bara de bägge Londonklubbarna och Lancashireklubbarna som är fullt ut godkända. Resten jagar fortfarande.

2 kommentarer:

Sinclair sa...

Ja, Rovers är klubben bland de fyra som bekräftar regeln. En gång är ingen gång. Den titeln är det enda ljusa som kommit från Ewoods Park.

Sinclair sa...

Undantaget som bekräftar regeln, menar jag naturligtvis.