fredag 10 april 2009

33 sekunders Vokes och 96 minuter Blades!

Toppen mot botten. Wolverhampton mot Southampton.
Direkt i, den Viasat sända, matchens inledning började målshowen. Efter endast 33 sekunder kunde Sam Vokes nicka in 1-0 efter hörna. Det dröjde inte länge innan både tvåan och trean kom.
The Saints var helt bortgjorda. Här satt Wolves i förarsätet och färden gick alldeles för snabbt för det hotade nedflyttningslaget Southampton.
Wolves har en högre växel än The Saints och då de lägger in den så hänger gästerna inte med.
Men Southampton vek inte ner sig. De fortsatte att kämpa och skapade flera anfall samtidigt om Wolves lugnade ner tempot ett par snäpp.
Var första halvlek målrik och intensiv så var andra halvlek tvärtom. Hemmalaget drog ner på tempot vilket fick Southampton att skapa chanser och möjligheter.
Trots förlust med 3-0 kan ändå The Saints känna sig nöjda. Man spelade bra fotboll sett i det stora hela. Tabellpositionen ljuger en aning men är dock verklighet. Synd.
Anmärkningsvärt är även att serieledande Wolves inte lyckas att sälja ut hela Molineux.
Flera platser gapade tomma. Märkligt.

**********************************************************************************

Sheffield United åkte ner till Reading med en viktig och svår match på agendan.
En tät och svårspelad första halvlek där lagen tog ut varandra. Andra halvlek var även den fram och tillbaka tills Uniteds Howard drog iväg en strumprullare. Bollen rullade retligt in vid målvakten Hahnemanns vänstra stolpe och United-seplarna firade framför sina nedresta supportrar. Efter målet blev United darriga, Reading tog åt sig mer och mer och pressade United resten av matchen. Något som förvånade mig mycket var Uniteds slarviga spel. Man tappade bollen alldeles för ofta, felpassade och missbedömde många lägen. Orken verkade inte heller finnas hos många av spelarna i andra halvleks sista minuter. Jag kan ju bara tänka mig spelarnas tankegångar då fjärde domaren meddelade att sex minuter lagts till på matchen. Sex minuter mer slit och flås innebar mer felpassningar och ännu mer slarv.
Har klubben Premier League som målsättning för nästa säsong så har man mycket att jobba på med de nackdelar jag precis har tagit upp. Vinsten och trepoängaren var hur som helst mycket viktig. Segern innebar att United gick upp på andraplats bakom Wolves med 75 poäng.
Birmingham, som tack vare Shefield Uniteds vinst, fick maka på sig har dock en match mindre spelad och samma poäng. Ni kan ju tänka er att United och dess supportrar håller på Birminghams motståndarna nästa omgång och kommande.
Matchen sågs även den på Viasat och jag måste säga att kommentatorn för dagen alla gånger är den sämsta jag varit med om. Torr, tråkig, lågmäld och krystande. En sådan flane kan kommentera golf, segling eller hästsport istället, för på en fotbollsarena har han inte att göra.