TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 april 2009

Visste du att...


* Sven-Göran Eriksson var mycket nära att skriva kontrakt med Blackburn Rovers 1997.
I sista stund ändrade han sig, nobbade erbjudandet och skriv istället på för italienska Lazio

* I mitten av 1990-talet när Sol Campell spelade för Tottenham Hotspur användes han i olika positioner på plan. Han spelade såväl anfallare som ytterback, yttermittfältare och några gånger även som mittback. Så småningom utvecklades han till att bli en av världens bästa mittbackar.

* Denförsta svenska proffsspelaren i England hette Dan Ekner och debuterade för Portsmouth 1960. Ekner värvades till den engelska sydkusten från Örgryte IS.

*Preston North End är historiska efter att ha vunnit den första ligan 1888/89, och det utan att förlora en enda match. Denna bedrift gav laget smeknamnet "The Invincibles" – "De oövervinnerliga". Man vann även FA-cupen detta år utan att släppa in ett enda mål.

*Anfallaren Bobby Zamora har tre Londonklubbar i sin meritförteckning. Tottenham, West Ham och Fulham. Alla under 2000-talet och samtliga har då varit Premier League-klubbar.

*Dagens West Ham grundades 1895 som Thames Ironworks FC. Spelarna var skeppsvarvsarbetare. Fem år senare fick man dagens namn, West Ham.

*Scarborough Football Club, grundades 1879 och gick i konkurs 2007. Hemmamatcherna spelade man på McCain Stadium som tar 6 400 åskådare.En av Scarboroughs största bedrifter var mot Chelsea i ligacupen 1989. Den första matchen på Stamford Bridge slutade 1-1. I returen på McCain Stadium ledde storfavoriten Chelsea med 2-0 när en kvart återstod. Då lyckades Scarborough vända på matchen och vann med 3-2.

* Dagens Dagenham & Redbridge, som grundades 1992, härstammar från resterna av de anrika klubbarna Leytonstone FC, Ilford FC och Walthamstow Avenue.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag minns ännu mer hur Billy "idioten" Ohlsson satt i tpsextra eller vad de hette påd en tiden och sade att spelare som Sol campbell helt enkelt inte håller i premier league.

Vi andra som såg matchen såg en av de bästa backinsatserna som skådats i modern tid.

sol var dominant, att han inte dribblade som sista man gjorde att Billy inte såg hans storhet. Billy är inte kommentator längre och Sol en av Englands bästa mittbackar genom tiderna.

Jag tror Billy fortfarande anser Sol vara för dålig för premier league...

MQ