TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 9 april 2009

Det senaste från England

*Cirkusen runt Carlos Tevez och West Ham fortsätter. Nu är det spelarna i Sheffield United som vill ha kompensation för uteblivna bonusar i samband med nedflyttningen till Championship, totalt handlar det om ca 65 miljoner kronor. En av spelarna som anser sig blåst på sin bonus är Geoff Horsfield som mycket riktigt tillhörde Sheffield U under säsongen 2006/2007 men som inte spelade en enda match för klubben. Seriöst hur fan kan han med? Denne snubbe är garanterat mångmiljonär sedan innan men är ändå beredd att gå till domstol för att få bonus trots att inte spelade en enda minut under säsongen. Helt sjukt tycker jag.

*Lutons hårt prövade fans har äntligen fått något att jubla över. Seger i JP Trophy efter 3-2 i finalen mot Scunthorpe. Segermålet gjordes av 25 årige Claude Gnapka en bit in i förlängningen. 55378 åskådare såg matchen varav minst 40.000 av dem var Lutonfans och det är rekord när det gäller antal fans från en klubb på Wembley.

*Ebbsfleet United har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och klättrat upp på säkrare mark i Blue Square Premier. Man har fortfarande 3-4 matcher mindre spelade än övriga lag så chansen till avancemang upp till plats 12-14 är hyfsat stor.
*League Two klubben Chesterfield har fått en ny icke namngiven finansiär som är beredd att skjuta till 4 miljoner pund som ska användas till klubbens nya arena som enligt planerna skall vara klar sommaren 2010.
*Föredetta storspelaren Ian Harte (mest känd för sin tid i Leeds) bröt två ben i ena handen i sin första match för Carlisle och blir nu borta i minst två veckor.
*Alex Fergusons son Darren har blivit utsedd till månadens manager i League One. Hans lag Peterborough vann samtliga sex matcher de spelade under mars.

*Paul Gascoigne kommer 3 maj delta i en välgörenhetsmatch vars syfte är att samla in pengar till skuldtyngda League Two klubben Darlington FC. Klubbens skulder uppgår till 5 miljoner pund. Gazza kommer spela i ett lag bestående av gamla stjärnor från Newcastle, Sunderland och Middlesbrough och de kommer möta spelare från Darlingtons lag från säsongen 1999/2000.

Inga kommentarer: