TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 1 april 2009

April fools day!

Ja då var det den första April. Påskens månad, allsvenskan drar igång men först och främst inleds den med att lura människor. Så har det varit i alla tider. SVT lurade hela det svenska folket på 1960-talet genom att meddela den revolutionerande nyheten om att man kunde få färgtv genom att sätta nylonstrumpor framför tv-rutan. Tusentals svenskar gick på skämtet.
Personligen är jag allt som oftast på pass då detta datum närmar sig. Lusläser och analyserar tidningar och text-tv samt tvivlar på mycket som kollegor säger på jobbet.
Det var därför jag, trots att nyheten kom i september 2007, trodde att FC Gothia var ett skämt i första bästa April-stil.
Conference-klubben Rushden & Diamonds barndom är ett exempel på ett liknande skämt.
Klubben skapades 1992 av Max Griggs ägaren till Dr Martens. Han köpte två fotbollsklubbar Rushden Town och Irthlingborough Diamonds och slog ihop dem till en klubb.
En sarkastisk krönikör i den lokala tidningen gick ut med nyheten om att laget bestod enbart av skräckinjagande Skinheads på grund av kopplingen till de stålhättade kängorna Dr Marten. Nyheten skapade en våldsam debatt i landet som under denna tidsera skakats av en mängd bråk i samband med fotbollen. Inte ens då klubbens representanter dementerade ryktena som rena rama nonsens, slutade debatten. Bollen var i dubbel bemärkelse i rullning och alla som ville tycka till om ämnet hade hur mycket som helst att säga. Ingen lade heller märke till att klubben hade ett flertal mörkhyade spelare, något som inte alls överensstämde med den bild och stämpeln man hade fått på sig. Idag, 17 år efterår, har debatten naturligtvis lagt sig och Rushden & Diamond spelar fortfarande i samma liga. En lurning kan göra mycket.

På söndag lär Örgryte och dess supportrar bli totallurade på precis allting. Vet Lufsen exempelvis att det är premiär så kommer han med stor säkerhet stå utanför Nya Ullevi och invänta matchstarten efter att ha blivit totalfintad via en luring dagarna innan.
Det handlar om koll på läget. Jag däremot filtrerar. Tro inte på allt du läser,ser och hör.
I synnerhet inte i början av April.
Var vaksamma idag!

Inga kommentarer: