TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 22 april 2009

Analyser, skitsnack och skvaller!

Arsenal har inte varit något märkvärdigt denna säsong. Wengers rödvita gossar har inte direkt levt upp till de förväntningar som har ställts på dem. Ett nyförvärv gjorde det dock igår och han gjorde det med bravur. ”Den lilla trollkarlen” kallas han för och jag kan mycket väl tänka mig att Reina i Liverpools mål igår tyckte att ryssen Arshavin hade trolldom i sig. Fyra baljor tryckte han in bakom spanjoren i en match som slutade hela 4-4. De gulddrömmar om ett ligaguld Benitez hade tidigare grusades en bit efter ryssens show på Anfield.

Själv är jag mäkta imponerad av Liverpools målskörd denna säsongen, för att inte snacka om efter nyår. Mot Real Madrid gjorde man fem mål på två matcher, Manchester United smiskades upp med fyra bollar medan Aston Villa och Blackburn besegrats med 5-0 respektive 4-0.
Lägg där till två stycken 4-4 matcher på sista tiden mot storlag som Chelsea och Arsenal.
Storartat med stil och klass.
Offensivare och målgladare lag får man leta efter.

Charlton ropade till ifrån avgrunden. Man ledde länge matchen mot topplacerade Cardiff med
2-0. Nerverna hos gästerna svängde, detta till trots lyckades man reducera och kvittera till 2-2 strax innan domaren blåste av. Dessa poäng hade varit bra för Charlton för ett par omgångar sedan. Nu är det för sent. Att sedan tappa en 2-0 ledning kanske säger mer om Charltons dekadens än om Cardiffs placering i ligan?


I 99 år har nämnda Cardiff spelat på sin arena Ninian Park. En arena som betytt mycket för laget genom en skön atmosfär, medan motståndarna lidit för hemmatrycket på arenan.
Själv har jag aldrig vistats i staden och heller inte besökt arenan. En resa kommer det dock bli förr eller senare. Tråkigt nog får jag dock inte se The Bluebirds spela hemma på den legendariska arenan. Efter säsongens slut flyttar nämligen laget till ett nybyggt komplex.
Melankoliskt för lagets supportrar och även för mig som missar och har missat en epok i brittisk fotbollshistoria.

Sunderland ser ut att satsa stort till nästa säsong. Manchester City veteranen Richard Dunne, WBA-spelarna Jonathan Greening och James Morrison sägs vara på väg till klubben.
Supportrarna jublar. Hamnar The Black Cats bara över Newcastle i tabellen och får Sven-Göran Eriksson som tränare så lär smilbanden på Stadium Of Light aldrig sluta dra.

League One mästarna Leicester City kommer spendera 400,000 pund på Liverpool's Jack Hobbs och 200,000 för att få Hull City's Wayne Brown. Försvararna kommer endast vara på lån meddelar tidningen Daily Star. Mästarlag värvar från reservtrupperna i Premier League.
Som sagt, det är skillnad på mästare och mästare och klass och klass samtidigt som priserna är ruskigt stora.

Inga kommentarer: