TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 7 april 2009

Orangegrått,skator och hattseger!

Det blev en blå inramning på St Andrews igår kväll då Birmingham mötte Wolverhampton.
Majoriteten av de 25,935 åskådarna njöt av det dem såg.
Från början till slut var hemmalaget det dominerande och trots att Lee Carsley blev utvisad i första halvlek så hade man inga problem med att avfärda ett för kvällen mycket grått och tafatt Wolves. Wolves manager Mick McCarthy var djupt besviken efter matchen. Hans orangesvarta manskap var tvåa på bollen under större delen av matchen.
2-0 till Birmingham efter mål av Jerome och O´Connor. Nu är glappet inte så stort mellan ettan Wolves och tvåan Birmingham. Endast två poäng skiljer lagen åt med fem omgångar kvar att spela.

Av någon anledning så känns det som att Newcastle nästa säsong spelar i The Championship. Jag har svårt att se Shearer kunna göra underverk med en klubb som är infekterad sedan en lång tid tillbaka. Helgens match mot Stoke är på ett sätt avgörande för framtiden.
Pallar Shearer och Magpies trycket?

Jag sörjer med Luton och dess finansiella kris samtidigt som jag glädjs åt deras sportsliga framgång. För trots att FA har satt käppar i hjulet med minuspoäng och degradering så fortsätter laget att spela för varandra. Finalsegern i förra lördagens Johstones Paint Trophy gjorde att fotbollen vann över mörkare makter.
Att League Two klubben Luton dessutom i finalen besegrade League One topplaget Scunthorpe gjorde saken ännu roligare. Inför 55,378 åskådare på Wembley, där mer än hälften av åskådarna var Luton anhängare, vann man med imponerande
3-2.
Mick Harford är managern som inte släpper greppet om krisklubben. Hans hjärta och engagemang betalade av sig i lördags.
Hatten av för The Hatters.

Inga kommentarer: