TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 12 april 2009

Operation Chelski

Länge storledning med 4-0, tills Johan Elmander gick av planen. Bolton höjde sig ett par snäpp och gjorde tre mål. Detta räckte dock inte utan istället kunde Chelsea hämta hem en trepoängare på hemmaplan igår.
Hur mår klubben då? I mina ögon är det bättre än då Scolari och i synnerhet Grant skötte sysslorna. Mourinho är dock oslagbar. Här får Hiddink stryka på foten och inse att han är besegrad. Men trots detta har Hiddink fått en god injektion i klubben samtidigt som nya vindar blåser.
Operation utrensning i Chelsea ser det ut att vara på gång efter denna säsongen.
Klubben vill rensa ut spelare och även köpa in nytt. Med Romans miljarder hoppas klubben kunna knyta till sig Stephane Sessegnon från Paris SG och Valencias David Villa.
Dessutom kritiserar manager Guus Hiddink sin kollega i Tottenham, Harry Redknapp, över dennes dåliga hantering av den ryska anfallaren Roman Pavlyuchenko. Hade Hiddink fått sin vilja igenom så hade Spurs ryss spelat i blå tröja på Stamford Bridge.
Hiddink kan detta med rysk fotboll efter sina år som förbundskapten i dess landslag och känner anfallaren väl. Systernationen Ukraina och dess målspruta Sjevtjenko passade aldrig in i Chelsea. Vantrivseln var stor och hade det inte varit för den ryska vänskapen med ägaren Roman hade köpet troligtvis aldrig blivit av. Men skall man se det från en annan sida så kanske det var klubbens tränare på Sjevtjenkos tid om inte förstod honom. Frågan är om Hiddink hade kunnat få honom att trivas i Chelsea?
Det lär vi aldrig få reda på ändå.

Inga kommentarer: