TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 6 april 2009

Från Ninian Park till St Andrews!

Toppmatchen och Walesderbyt mellan Cardiff och Swansea hade allting. Nästan fullsatta Ninian Park var som en överladdad krutdurk. Rivaliteten städerna emellan och hatet mellan supportrarna gjorde att stämningen bland de 20,156 åskådarna var i explosions form.
Hemmalaget Cardiff hade kraven på att hänga med i toppstriden och för att säkra en play-off plats. En seger var något som supportrar och media förväntade sig. Sensationsnykomlingen Swansea gick ut på planen lika respektlös som i senaste derbyt och med lika mycket pondus som laget har visat under hela säsongen.
Dyer gav gästerna ledningen i den 11 minuten. Ett resultat som stod sig in i den andra halvleken tills veteranen Michael Chopra dundrade in en kvittering.
Med två minuter kvar av matchen skickade Allen in 2-1 till Swansea. Swanseasektionen bubblade av lycka, spelarna omfamnade varandra lyrsikt och manager Martinez knöt näven i luften. Var deras lycka fullkomlig då så grusades den två minuter senare. I matchminut 90 blåste domaren straff. Målkungen McCormack stegrade rutinerat fram och gjorde vad han förväntades göra inför sin hemmapublik. 2-2 i ett prestigeladdat Walesderby. Den matchavgörande starffen var omdiskuterad. Swanseas manager Martinez rasade över domarens insats. Domarteamet hade dessförinnan varit i rampljuset under andra omständigheter. Domare Mike Dean blev under matchen träffad av ett föremål kastad ifrån hemmaläktaren och fick tas omhand av läkare på plats. Polisen grep en misstänkt direkt efter incidenten.

Birmingham tar emot Wolverhampton ikväll på St Andrews.
Toppmatch med stort T.
Sex omgångar kvar där Wolves med sina 77 poäng leder serien med fem poäng före tvåan Birmingham. Sebastian Larsson och hans Brummies är taggade och det skulle inte förvåna mig ifall man kortar Wolves poängövertag från 5 poäng till 2 poäng.

Wolves har dragit med mycket skador i truppen o i synnerhet på tongivande spelare.
Birmingham däremot kan se fram emot James McFaddes comeback. Den skotska anfallaren har varit skadad sedan januari då han drabbades av en knäskada. Även Marcus Bent är med i truppen.
Enligt många såkallade experter så är Wolverhampton ett Birmingham-lag.
Bland annat så skrev Expressen/GT journalisten Anders Sandqvist i deras nya bilaga ”Fotboll” följande; ”Birmingham är på väg att bli Englands nya fotbollsmetropol. Att Wolverhampton och Birmingham City toppar The Championship innebär att staden kan ha fyra Premier League-klubbar nästa säsong”
Wolverhampton är en egen stad med 249.000 invånare och blotta tanken med att förknippas med Brummies hade gjort dem ursinniga. Avståndet städerna emellan är ungefär densamma som Göteborg till Kungsbacka. Lokalderby är det dock och det lär märkas, höras och synas i trakterna kring Birmingham och Wolverhampton.