TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 16 april 2009

Exodus - King Of Kettering!



Han är mannen som, trots att han endast har tillhört Non-League klubbar, ändå har gjort landskamper för England.
Han är mannen med de längsta inkasten i England.
Han är mannen med det mycket udda men ack så extremt coola namnet….
Exodus Geohaghon.
Släng dig i väggen Neo, Morpheus och Matrix, här har ni Ketterings egna mittback med förmodligen det fräckaste namnet i fotbolls-England.

Exodus Isaac Geohaghon föddes 1985 i Birmingham och började sin fotbollskarriär i West Bromwich men gallrades snabbt bort ifrån klubben då man inte ansåg att han hade det som krävdes på högsta nivå. Färden gick istället till småklubbar i amatörligorna såsom Sutton Coldfield Town, Bromsgrove Rovers och Redditch United. Men det var inte förrän 2008 som han kom att få omvärldens ögon på sig. Det populära Conference-laget Kettering Town värvade honom och Exodus blev snabbt en favorit på Rockingham Road,
The Poppie, som laget kallas, är en gammal och anrik förening. Man grundades 1872 och har sedan dess varit ett omtyckt lag runt om i landet som ofta spelat en underhållande fotboll och varit duktiga i cuperna. Bland annat mötte man Fulham i början av året i en cupmatch hemma på Rockingham Road. Fulham vann med 4-2 men det folk snackade om efteråt var kämpaglöden på planen hos Ketteringspelarna och det brinnande engagemanget från läktarna. Dessutom uppmärksammades laget över sitt stöd för staten Palestina. Israels terrorbombningar som drabbade palestinska kvinnor och barn protesterade klubben emot. Man gick i bräschen mot kriget och hedrade Palestina med dess namn på sina tröjor.

Just cupspel gjorde sig Exodus känd för. Efter en FA-Cup match mot Lincoln blev Exodus utnämnd till omgångens spelare av Robbie Earl på tv-stationen ITV.
Exodus blev en kort tid efter uttagen i det engelska C-landslaget som han gjorde två landskamper med. Förbundskaptenen Paul Fairclough gladdes av Exodus debut mot Italien där spelaren gjorde 90 felfria minuter. Efter matchen skall Fairclough frågat Exodus om framtiden, syn på utveckling och viljan att nå nya nivåer. Exodus svarade ärligt:
“I just want to keep it going and then play at a higher level - hopefully with Kettering. I want to play in the Football League and I would love to do that with Kettering”

Det är ljuv musik i supportrarnas öron. Ketterings fans älskar sin mittback och Exodus älskar Kettering. Det är en av anledningarna till att han nobbat proffsanbud.
Crystal Palace, Sheffield United och Plymouth är Championship-klubbar som alla viljat köpa den stabila mittbacken då transfer-fönstret öppnade i Januari. Managern Mark Cooper hann inte ens säga nej till anbuden innan Exodus själv sa det.
Exodus är heller kung i Kettering än ingenting alls i högre sammanhang.

Inga kommentarer: