TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 april 2009

Bramall Lane blir större

Skall Sheffield United vara med och satsa på eliten så måste det vara en professionell struktur på alla plan. Även på arenan Bramall Lane.
Den 12 mars lämnades planerna in för arenaföbättringar till Sheffields-kommun.

Bramall Lanes nuvarande kapacitet är 32 609 platser.
På dagens klackläktare, ”Kop”, kommer 3 215 fler sittplatser byggas, vilket ökar kapaciteten från 10 221 till 13 436. Detta kommer göra den till den största läktaren i Storbritannien och den kommer slå dagens största vilket är Anfield Kop med 12 409. Wendy’s Kop har en kapacitet på 11 210.
Vid hörnläktaren kommer sex VIP-loger med ytterbalkong bidraga med 75 platser till.

Media kommer flyttas till en eget medialoge (på hörnet mellan Kop och södra läktaren). I dagsläget ockuperar de ungefär 100 platser längst bak på södra läktaren.
Fansen reagerade dock över antalet VIP-loger som skulle ovanför sittplatserna i hörnet på långsidan i förbindelse med familjeläktaren. Här kunde man dock tänka mer på gemene man och det genuina intresset istället för en slapp evenemangspublik.
Man beräknar att Bramall Lanes nya kapacitet kommer bli 35 600 vilket gör den till den 13:e största klubbarenan i England. West Ham har idag en kapacitet på 35 647 så Bramall Lane kommer få ungefär samma storlek som The Hammers.

Växer arenan så växer själen. Mer själ ger mer styrka och ett framgångsrikare lag.
Helt rätt av The Blades.

Inga kommentarer: