TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 10 april 2009

Kort och långsökt i dessa tider...

Påskbergsvallen är hemmaarena för grönsvarta Varbergs BoIS. Påskbergsvallen invigdes 1925 och används ibland som träningsplan för svenska landslaget och för utländska lag som turnerar i Sverige. Lag som Manchester City, Leeds United, FC Barcelona, SS Lazio och FC Inter har alla tränat på arenan.
Ett lag som däremot inte har gjort det men som har ett sammankopplande namn på sin arena är Hibernians. Edinburgh laget spelar sina matcher på Easter Road. Även här kan man se färgerna grönt och svart samt även vitt på klubbens dräkter.

Riise, John Arne, naturligtvis spelade träningsmatch på Easter Road under sin tid i Liverpool. En av Hibs då lovande juniorer hette Simon Egg. De båda ställdes mot varandra och kämpade sönder varandra i 90 minuter.

Robin Friday däremot var aldrig med. Tragiskt nog var den före detta Reading och Cardiffanfallaren bortgången sedan flera år tillbaka. Men vad är det som inte säger att Fridays barndomsvän Nicholas Long, som han spelade tillsammans med i Walthamstow Avenue, inte bevittnade matchen? Firma Long-Friday var i sina unga år ett fruktat anfallspar.
Någon som inte bryr sig ett dugg om detta eller om engelsk fotboll överhuvudtaget är säkerligen politikern och före detta Atletico Madrid presidenten Jesús Gil y Gil.Jesus blev massmedialt korsfäst efter sina turbulenta år i Madrid. Frågan är om han inte hade passat bättre i Blåkulla än på Easter Road? Friterad kyckling i halvtid och en mustig öl istället för att umgås med påskkärringar och leva ett liv som en chicken
Vi lär aldrig få veta detta. Att det sedan inte finns någon sans eller balans i svammlet jag nyss skrivit är en helt annan femma.
Det hör Påsken till helt enkelt.
Långledigt och avslappnat.
Precis som man skall ha det.
Glad Påsk!

Inga kommentarer: