TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 2 april 2009

Southampton illa ute!

Southampton är nästa klubb som tvingas in i ”utomstående förvaltning” och därmed eventuellt drabbas av 10 minuspoäng. Man försöker nu utnyttja ett kryphål (Derby har tydligen använt detta innan) i reglerna genom att försätta moderbolaget Southampton Leisure Holdings i ”utomstående förvaltning” och hålla klubben utanför. Misslyckas det väntar minuspoäng och troligtvis nedflyttning till League One.
Klubbens framtid är allvarligt hotad och skulderna uppgår till 27,5 miljoner pund och man har ett driftsunderskott på 4,4 miljoner pund hittills under säsongen.
Efter nedflyttningen från Premier League 2005 har det gått snabbt utför och skulderna växer i snabb takt bl.a pga en onödigt stor spelartrupp och allt för stora kostnader för arenan S:t Mary´s som man flyttade till 2001.
Just nu pågår en desperat jakt på finansiärer eller köpare och löser man inte det är risken stor att Southampton inte överlever resten av säsongen. Man vädjar nu till sina fans att komma på lagets tre sista hemmamatcher för säsongen dels för att få in pengar men också för att visa upp klubben från sin bästa sida för potentiella köpare.
Fansen är förstås ledsna, chockade och rasande över misskötseln av klubben som så sent som i början av 2000-talet var en välmående Premier League klubb.

Southampton kommer garanterat inte vara den sista klubb som drabbas utan det snackas om ett tio tal klubbar främst i League One och League Two som kan stå på tur. Många klubbar har levt mycket över sina tillgångar men den allmänna ekonomiska krisen och de minskande tv intäkterna har gjort det hela mycket värre.
Sedan måste FA ta sitt ansvar också, under de senaste åren har klyftan mellan Premier League och övriga ökat enormt och man borde från FA:s sida se till att fördela en del av pengarna nedåt i seriesystemet.

Jag hoppas verkligen att denna klassiska Tipsextra klubb överlever!

Inga kommentarer: