TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 april 2009

Ingenting är omöjligt

Morecambe FC ser ut att kunna bli en stabil klubb med fast förankring i Football League. Manager Sammy McIlroy har i år gjort ett bra arbete. Han har levt upp till de förväntningar som ägaren Peter McGuigan och styrelsen ställt på honom. Att hålla kvar laget i League Two.
Spel i profesionellt ligasystem är nämligen ingenting som The Shrimps, man kallas så, tidigare varit vana vid.
Man klev så sent som 2007 upp i League Two ,för första gången i historien,efter en Play-Off final mot Exeter City. Inför 40.000 åskådare vann man med 2-1 på Wembley
Det som många Shrimps-supportrar förr såg som en utopi och endast en längtan och dröm är idag verklighet. Nu ser klubben uppåt i seriesystemet. På Christie Park är det inte längre amatörlag som spelar och supportrarna har börjat vänja sig med en allt mer professionell inställning i klubben vad gällande högavlönade spelare, bättre oragnisation där tjänster tillsatts som inte ens man kunnat tänka sig för 10 år sedan.
Det är många i den lilla Lancashire med sina 45.000 invånare som fortfarande nyper sig i armarna över detta faktum.

Ifrån grevskapet Lancashire kommer även Accrington Stanley.
På Fraser Eagle Stadium i staden Accrington spelar laget som i folkmun endast kallas ”Stanley”. Laget grundades så sent som 1968 men härstammar från den anrika föreningen , Accrington FC som var en av tolv engelska fotbollsklubbar som bildade The Football League.
Brett Ormerod är en av de kändaste namnen i klubbens historia. Försäljningen av honom till Blackpool och därefter Southampton genererade en hel del pengar in i klubbens kassakista.
Kapital som gjorde det möjligt för klubben att fortsätta existera och att nio år senare, säsongen 05/06 vinna Football Conference och för första gången i klubbens historia ta steget upp i League Two. Sällan är de 5.057 platserna på arenan slutsålda och klubben har de senaste åren försökt marknadsföra sig som ” the world's most famous little club” genom att locka supportrar i Asien. En kampanj som inte lyckats sådär jättebra.
I League Two stannar man dock kvar. Med tre omgångar kvar ligger man på säker plats i tabellen och även ifall det skulle bli förlust i dagens bortamatch mot serieledarna Brentford så har man ingenting att oroa sig för.
Förhoppningsvis är Accrington Stanley kvar för att stanna.
Definitivt inget som supportrarna kunnat tro för 10 år sedan.
Ingenting är omöjligt.

Inga kommentarer: