TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 1 april 2009

Shearer axlar den svartvita manteln!

En av Newcastles största hjältar någonin får det svåra uppdraget att rädda The Magpies från nedflyttning.
Alan Shearer tog på onsdagen över som manager i Newcastle för resten av säsongen.
Och nej, detta är inget aprilskämt!
Med åtta matcher kvar ligger Newcastle på nedflyttningsplats, tredje lag från slutet, i Premier League efter att redan ha använt tre managers under säsongen.Kevin Keegan tackade för sig redan i september förra året efter en knackig inledning och ersattes av Joe Kinnear. Efter hjärtoperation har Kinnear tillfälligt överlåtit tränarsysslan till Chris Hughton. Nu blir den 38-årige Shearer klubbens fjärde manager på mindre än sju månader.

Alan Shearer föddes i Newcastle men inledde sin karriär i Southampton. Men det var i Blackburn han fick sitt genombrott och blev värvad till Newcastle 1996. Under tio års tid frälste han alla geordies med sina 148 mål på 303 matcher.
Men nu är det andra uppgifter som väntar.
The Magpies har bara vunnit en av de senaste tolv ligamatcherna och har ett svårt program kvar. Klubben möter närmast Chelsea hemma på St James Park på lördag. Ingen lätt uppgift för ett överskattat lag med alldeles för höga krav på sig. Dessutom ligger klubben bakom rivalen Sunderland i tabellen, vilket är en extrem motgång för klubbens supportrar.Den förre anfallsstjärnan Shearer, som mest jobbat som tv-expert sedan han lade skorna på hyllan för tre år sedan, ville ta över som manager redan i januari 2008, då Sam Allardyce fick sparken.

Att gå från hyllad publikfavorit och bästa spelare genom tiderna till att bli ett oprövat kort som manager är ett mycket stort kliv. Frågan är om Shearer gör det rätta? Han kan inte leva på gamla meriter som skyttekung då det kommer till kritan. Det blåser från alla håll och kanter uppe på positionen som manager, i synnerhet då klubbens tabelläge inte är vad det borde.För Shearers hjältegloria och status får man hoppas att han klarar av att axla denna manteln. En mantel som är full av misslyckanden, press och oerhörda krav.

Inga kommentarer: