TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 19 maj 2009

Att pendla mellan hopp och förtvivlan. En vanesak!

" - I've supported the Black Cats for 50 years - It's always been like this, I'm used to it !"

Citat är taget från en hängiven Sunderland anhängare. Det som började så bra och såg så ljust ut, med bland annat vinst över Newcastle i första derbyt, är idag precis som det brukar vara. Kampen om överlevnad är densamma varje säsong Sunderland spelar i Premier League. Igår hade man kunnat säkra sin plats i ligan inför säsongen 09/10, men gick på en mina på Fratton Park. Hemmalaget Portsmouth, som absolut inte rosat marknaden denna säong, red ut stormen och besegrade The Black Cats med 3-1. Man har det dock i egna händer nu i sista omgången. Tillskillnad från ärkerivalen Newcastle, som ligger under strecket, behöver man endast slå Chelsea för att stanna kvar. Eller så kan man istället förlita sig på och hoppas att Aston Villa och West Ham gör sitt jobb och besegrar Newcastle respektive Middlesbrough.

Att pendla mellan hopp och förtvivlan hör till vardagen för de flesta Sunderland supportrar. Att aldrig riktigt kunna få pusta ut, känna tryggheten i spelet och sans och balans i klubben tillhör även det vardagen för dem rödsvarta.

Någon som ser ett samband mellan Sunderland och GAIS-supportrar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan se ett samband med GAIS, men tycker att Manchester City är den klubb som är mest lik GAIS i England. Vid en jämförelse.