TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 5 maj 2009

Ytterligare en spik i Newcastles kista

Precis som väntat var Newcastle helt chanslösa på Anfield i söndags (förlust 0-3) och nu måste det bli tre poäng hemma i ödesderbyt mot Middlesbrough på måndag.

Klubben har varit i en nedåt gående spiral de senaste åren och efter varje tränarbyte har man fått höra ”Nu blir det bättre” men pga cirkusen inom klubben har man inte lyckats anställa en tillräckligt duglig tränare för att vända trenden. Det behövs en större sanering inom klubben, nya ägare, ny manager som anställs på lång sikt, nya scouter och ett helt gäng nya spelare.

Dagens spelartrupp består av en sorglig blandning av oduglingar, föredettingar, underpresterande eller ständigt skadade spelare.

*Fabricio Coloccini argentinsk mittback inköpt för hiskliga 10,3 miljoner pund.
Om man ser till priset den mest oduglige mittback jag sett i PL. Slarvig och nonchalant och dyrare än både Martin Skrtel och Nemanja Vidic. De som scoutat honom borde skämmas!

*Michael Owen inköpt från Real Madrid för 16 miljoner pund sommaren 2005
Har bara spelat 69 matcher på fyra säsonger (26 gjorda mål) och kan lämna klubben som bosmanfall till sommaren.

*Damien Duff kom från Chelsea sommaren 2006 för 5 miljoner pund.
Stundtals dominant i Chelsea och starkt bidragande till deras två raka ligatitlar 2005 och 2006. Har inte varit i närheten av att visa samma kvalité i Newcastle och har tom spelat vänsterback de två senaste matcherna.

*Mark Viduka
Långt ifrån samma klasspelare som under tiden i Leeds, mycket skadad och bara 7 mål i den svartvita tröjan på 1 ½ säsong

Personligen tycker jag det är riktigt tråkigt om laget åker ur, de hör hemma i högsta divisionen. Har även haft det stora nöjet att se dem liveS:t James park, en underbar vårdag 2003 slog man tillbaka Chelsea med 2-1 efter segermål av dåvarande vänsterbacken Oliver Bernard.

De behöver minst sex poäng på de återstående tre matcherna för att hänga kvar och jag är ytterst tveksam till att de klarar av det……….

1 kommentar:

Anonym sa...

Det vore verkligen en katastrof om vi åkte ut. På pappret är laget iaf ett mittenlag, men anställer man inte bättre managers får man fanimej skylla sig själv. Där ligger det stora felet, sanna mina ord.

Hoppas, hoppas vi klarar av detta!

/Tyneside