TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 18 maj 2009

WBA åkte ur Premier League

Trots att Liverpool fick ett hårt motstånd och att Jamie Carragher efter matchen ansåg att kampen han nyss hade spelat var den jobbigaste i karriären,så lyckades inte West Bromwich Albions hålla sig kvar i den högsta ligan denna säsong. I näst sista omgången stod det klart efter 2-0-förlusten på The Hawthorns att WBA åker ur serien i år.
Hemmapubliken manade på laget ända in i det sista och fick hyllningstexter i engelska medier igår. En tidskrift menade på att WBA har en av Englands bästa hemmastöd.
Ifall detta stämmer har jag svårt att hålla med om men skulle det vara så, så lär säsongen i The Championship 09/10 bli en raksträcka upp i Premier League igen. Det är i varje fall klubbens mål och supportrarnas krav. Får se ifall man kan leva upp till detta.
WBA har annars, till skillnad från föregående säsongers jumbolag, denna säsong varit ett roligt och profilstarkt lag.
Svenske Jonas Olsson är en av männen bakom denna utmärkelse, för att inte nämna Roman Bednar. Tjecken Bednar kan dock inte lastas för förlusten mot Liverpool. Han var nämligen inte med. Istället fick han förklara sig för polisen om ett fall härom veckan då han öppet dealade koks och cannabis med en bilist utanför sitt hem. Efter avslöjandet, som vållat stora rubriker i media och bekymmer för WBA som redan har trubbel, har de styrande i klubben valt att stänga av Bednar på obestämd tid.
Drogerna kanske är en väg ut ur bottenträsket för Bednar? Isåfall skulle hela truppen
börjat nyttja droger.

Inga kommentarer: