TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 15 maj 2009

"We Shall Not Be Moved" Old Firm 9/5 2009

En reseberättelse ramlade in på redaktionens mail. Denna gången handlar det om Glasgowderbyt Rangers-Celtic, som i folkmun brukar kallas The Old Firm.
Håll till godo!

Resan började med ett besök i baren på flygplatsen ute i Säve. Var där 1 1/2 timme innan flyget skulle styra sin kos mot Pestwick där vi senare landade kl.18.00.Väl i Prestwick hyrdes en bil som skulle ta oss in till Glasgow.
Vi fick sedan gå en bra bit, uppför backar och konstiga vägar.. *puh* men till slut hittade vi hotellet som heter Hampton Court. Standarden var väl så där, badrum i korridoren, men helt ok för nätta summan av 104 pund för två nätter. Efter att vi inspekterat rummet lite och lämnat av väskorna, så var det dags att utforska staden och alla dess pubar. Staden vart något nergången men väldigt fin faktiskt, härligt folk,dock lite svårt att förstå den skotska accenten men det löste sig efter en dag.
Hungern började snart att ta ut sin rätt,så vi bestämde oss för ett besök hos KFC. Beställde en såkallad bucket med 16 bitar kyckling samt pommes frites, för jävla gott måste jag säga. Gick därefter till ett uteställe som heter Yates´s, riktigt bra musik mkt house och techno, billig öl m.m kan rekommendera ett besök där om ni åker till Glasgow.
Vart hemma runt 01.30 på hotellet, men hade väldigt svårt att sova p.g.a vad som komma skall dagen efter nämligen OLD FIRM. Rangers v Celtic. Protestanter mot katoliker.
Vaknade runt 09.00 då jag och polarn stack ner till subways för intag av frukost, pizzasub med dricka för 3 pund. gick sedan till Buchanan Street,som är en stor shoppinggata för att fördriva tiden till kl.11 då avfärden till Ibrox skulle ta vid.
Vi tog buss nr.18 till Paisley Road ca.5 min gångväg till Ibrox. Regnet öste ner, men vad gjorde det? Stämningen var på topp runt arenan och väl när vi skulle hämta våra biljetter så anlände Celtics spelarbuss. En stor folksamling hopades utanför bussen, när spelare efter spelare gick ut så buades det vilt från Rangers fansen, mängd olika slagord cirkulerade i luften..
Efter att vi fått tag på våra biljetter så gjordes det ett besök i Rangers megastore där ett inköp av en matchtröja samt whiskyglas, barset m.m. gjordes.

Nu var det dags att bege sig in på arenan, sektion cd 6 skulle vi in på. Kanonplatser skulle det visa sig vara, på långsidan ganska högt upp och snett ovanförCeltic-klacken, så det hetsades en del mot Celticfansen...

Minsta lilla sak som hände ute på planen, så hetsades det vilt emot Celticfansen,(fuck off you cunts,scum!,wankers var ord som förekom) otrolig hätsk men rolig stämning. Två småkillar två rader nedanför oss som hetsade vilt med en loyalistflagga.
Det skulle även visa sig att Celtics målvakt Arthur Boruc skulle få ta emot en hel del skit. Så fort han fick bollen så buades det vilt samt sjöngs en sång "ARTHUR BORUC IS A WANKER" LET´S ALL LAUGH AT BORUC"
Väl ute på planen så var Celtic det bättre laget stundtals, men Rangers skapade dem mest farliga chanserna, ett skott i stolpen samt missat friläge men iden 36 min fullkomligt exploderade Ibrox i vild glädje när Steven Davis gjorde 1-0 till hemmalaget och lyckan var total, helt otroligt.
En riktigt grym match, härlig intensitet både på plan och på läktarna, fullsatt d.v.s 52000 och iom segern så skulle det visa sig att Rangers tog över serieledningenmed två poäng över Celtic.
Det här var en upplevelse utöver det vanliga. Sicken match!! Old firm är ju rankat som ett utav det bästa derbyna i Europa så det var verkligen ett minne för livet.
Både jag och polarn fick mersmak efter det här, så nu planeras det inför nästa Rangers resa till hösten om inte old firm så en match mot något av dem större lagentyp Hearts, Dundee m.fl
"There´s only one Steven Davis"

Inga kommentarer: