TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 10 maj 2009

Tankar och funderingar om Premier League

Arsenal har inte haft ett lätt år. Wengers röda grabbar har verkligen haft ett mellanår. Att få respekt under denna säsongen bland de andra i ”The Big 4” har varit svårt med tanke på resultaten de inblandade emellan. Liverpool är de enda av topplagen som inte förnedrat norra Londons kanoner. De bägge mötena har slutat oavgjort. Förnedring har däremot Manchester United stått för och idag blev The Gunners sönderskjutna av Chelsea i det stora Londonderbyt. 4-1 till gästerna Chelsea inför över 60.000 på Emirates. Wengers legoknektar lever definitivt inte upp till klubbmärket såsom klubben gjort under 2000-talet. Svackan är djup.

United däremot är inne i ett stim. Klara för Champions League-final sedan ett tag tillbaka och en ångvält i ligan. Det fick City idag erfara då de bägge möttes i Manchesterderbyt. 2-0 genom Ronaldo och Tevez på Old Trafford inför över 75.000 åskådare. Trots att Liverpool är som en igel i baken på United om ligatiteln så verkar man inte bry sig ett dugg.
Ligan skall vinnas och man lär göra det också. Det finns nämligen inget hot i mina ögon.
Ifall Portsmouth varit en bedrövelse hela säsongen så är Aston Villa definitivt det under 2009. Laget är en blek kopia av den maskin som ångade på under hösten 2008. Jag var övertygad i vintras om att Villa skulle dra ifrån i toppen, skära av Arsenal och tillhöra en av de fyra bästa denna säsong. Nu är det tvärtom. För trots att Arsenal säsongen 08/09 varit uselt så ligger man ändå på fjärde plats med 10 poäng mer än femteplacerade Aston Villa.
Och på tal om uselt så måste verkligen Newcastle ta sig i kragen. En vinst i morgondagens möte mot Middlesbrough är ett måste ifall inte den populära och anrika föreningen nästa säsong skall spela i The Championship.

Inga kommentarer: