TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 24 maj 2009

Sorgens dag i Newcastle

Newcastle är i sorg. För första gången sedan 1989 åker man nu ut högsta ligan. Förlusten på Villa Park skrevs till 0-1. Målet var dessutom ett självmål av Damien Duff. Trots att både Sunderland och Hull förlorade sina matcher så lyckades inte Newcastle av att på egen hand avgöra sitt eget öde.
WBA var redan sedan förra omgången avsågade. Idag stod det mellan Newcastle, Middlesbrough, Hull och Sunderland. Alla fyra lagen förlorade sina respektive matcher idag.
Men Sunderland och Hull drog ändå det längsta strået. Detta strået som innebär förnyat kontrakt.
Ridå i Geordieland.
Att Middlesbrough gjorde det och trillar ur spelar ingen roll för mig. Laget har aldrig tilltalat mig. Det har däremot Newcastle gjort. Jag har besökt staden, sett laget på St James Park och Stadium Of Light och älskat atmosfären runt hela konceptet. Därför sörjer jag med The Geordies en dag som denna. Men samtidigt finns det inget ont som inte för något gott med sig. I och med degraderingen kan nu klubbens rannsaka sig själva, städa ut allt gammalt och sådant som är till skada. Ta in nytt på alla fronter från styrelserum ända ner till materialhanterare. Det är ett måste ifall klubben skall komma på fötter igen.

Inga kommentarer: