TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 4 maj 2009

The Championship - Dagen D

Igår var det dagen D för många av lagen i The Championship.
Sista omgången och en mängd frågetecken.
Vem går upp i Premier League? Vem får kvala? Vem åker ur?
Saker och ting ställdes verkligen på sin kant i omgång 46.

Birmingham lyckades med det som förväntades av dem under säsongen.
Att gå upp i Premier League.
Deras starka inledning och plats i toppen under säsongen samt den starka truppen gjorde att segern igår borta mot Reading var välförtjänt. Reading som själva kämpade om en direktuppflyttning mäktade inte med ett för dagen rödklätt Brummies.
Inför 23.879 åskådare på Madejski Stadium gjorde Birmingham både 1-0 och 2-0 innan Majejovksy kunde reducera. Längre kom man inte och klubben får istället rikta in sig på kval.

Det får även Sheffield United göra. The Blades spelade bort sina chanser borta mot Crystal Palace då man endast fick oavgjort, 0-0, på Selhurst Park i London. Vid en seger och ett oavgjort resultat i Reading hade The Blades varit direktuppflyttade.

Omgångens största förlorare måste ändå vara Cardiff.
Hela säsongen har man spelat en stabil fotboll och varit hemmahörande i toppskiktet.
De sista omgångarna har dock präglats av nervknas.
Igår förlorade man mot Sheffield Wednesday på Hillsborough med 1-0 samtidigt som konkurrenten Preston besegrade QPR med 2-1 hemma på Deepdale.
Resultaten innebar att Cardiff och Preston slutade på samma poäng, 74 poäng, men där Preston med sina bättre målskillnad lyckades knipa åt sig en efterlängtad play-off plats.
Det tar tid att bearbeta denna sorg för tusentals Cardiff supportrar. Det som under säsongen såg så ljust ut är nu kolsvart.

Burnley passade även dem på att säkra en play-off plats då laget hemma på Turfmoore igår slog Bristol City med hela 4-0 inför lyriska supportrar. Citys säsong är ett fiasko med tanke på att klubben förra året spelade kvalfinal på Wembley mot Hull för en Premier League-plats. En simpel 10:de plats blev det för City som hade räknat med avancemang denna säsong.
Lördag 10/5 spelar Burnley första play-off matchen mot Reading medan Preston tar emot Sheffield United.

Charlton som sedan en tid tillbaka redan var avklippta spelade ut Norwich inför noter hemma på The Valley. Ett avslappnat Charlton hade inga problem att besegra ett stressat och pressat Norwich. Segern med 4-2 innebär att Norwich inte får förnyat kontrakt. Kanariefåglarna följer med Charlton och Southampton ner i League One.

Wolverhamptons Ebanks-Blake vann inte helt oväntat skytteligan. Med sina 25 mål kan han denna säsongen titulera sig skyttekung. Cardiffs McCormack hittade nätet 21 gånger tillsammans med Scotland i Swansea.

4 kommentarer:

La Gaffe sa...

Sheffield åker till Preston och Deepdale för första playoff-matchen på fredag, vilket är den 8 maj.

Anonym sa...

Villken kanal sänds Kvalet till div .1 på?

Langham sa...

Jag skulle tippa på någon av Viasats kanaler.

d-day sa...

Sjuka lag som åker ur the Championship. Men sicken serie League one kan bli, nästa år. Men vi hoppas förstås på Millwall i näst högsta serien. Det hade varit väldigt trevligt.