TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 13 maj 2009

The Saints i ekonomisk kris – spelarflykt hotar

Efter att Southampton åkte ur The Championship denna säsongen väntar nu nästa bakslag.
Massflykt av etablerade spelare. Klubben står inför ett mardrömsscenario då troligen de bästa spelarna kan komma att lämna klubben. Samtidigt är varenda pund som trillar in i klubbens kassa mycket tacksamt med tanke på den dåliga ekonomin. Ekonomin gick i botten då holdingbolaget Southampton Leisure Holding sattes i administration efter att ha haft skulder på 27,5 miljoner pund.
En av de mest högintressanta spelarna för försäljning är den lovande anfallaren Nathan Dyer. Men inte till vilket pris som helst. Huvudtränaren Mark Wotte har tydligt gjort gällande att Dyer inte kommer att lämna klubben om Southampton inte får tillräckligt mycket pengar för honom.
Dyer som under säsongen varit utlånad till den sensationella nykomlingen Swansea, imponerade så pass mycket på manager Martinez hos The Swans att klubben nu är intresserade av en affär. Frågan är om Swansea är beredda att betala de 500.000 pund som Dyer anses vara värd?
Dyer själv har uttryckt önskemål om att få bli såld till Swansea, en klubb han trivdes mycket i och som enligt honom är ”The Championships svar på Arsenal”.
Att följa med Southampton ner i League One är däremot ingenting som lockar honom.
Polackerna Marek Saganowski och Grzegorz Rasiak är även de spelare som vill bort ifrån klubben. Till dessa har Mark Wotte meddelat att de är fria att söka kontakt med andra klubbar men att de då skall ” sälja sig till högstbjudande”, om inte så skall de tillsammans med övriga spelare i Southampton infinna sig på den första träningen den 15 juni.
Det är hårda bud och starka vindar som blåser på St Marys, i en klubb som är en blek kopia av sina forna dagar.

Inga kommentarer: