TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 22 maj 2009

Visste du att...

* Cardiff Citys Sunderlandlån Michael Chopra är den första spelaren med indiskt ursprung som spelat i Premier League och även gjort mål i samma liga. Med en indisk pappa så kan han även spela för det indiska landslaget eftersom han aldrig gjort en A-landskamp för England.

* Det allra första Premier League-målet någonsin gjordes av Brian Deane i Sheffield United i en 2-1-vinst mot Manchester United säsongen 92/93.

* Steve Bull gjorde hela 306 mål på 545 matcher mellan åren 1986-1999 i Wolverhampton.
Han kom att bli den största spelaren någonsin i Wolverhamptons historia.
Klubben beslutade därför att i juni 2003 döpa om en av läktarna på Molineux, tidigare John Ireland Stand, till Steve Bull Stand. Mer än så kan man inte hedra en ikon.

* Den tyngsta spelaren någonsin är en målvakt som hette Bill Foulke."Fatty." som han kallades firade triumfer i Sheffield United, Chelsea och Bradford och var verskam mellan åren 1894-1907. Han var 193 cm lång och vägde 141 kg när han var som bäst. Den temperamentsfulle Foulke fick en gång en match avbruten, då han hängde i ribban så den gick av.

* Blackburn Rovers John Mclntyre var hemma mot Everton 16 september 1972 på ett extremt målhumör. Under loppet av 5 minuter så lyckades han göra 4 mål.
Rekordet står sig än idag.

* Lilla Wigan vill göra som de stora lagen och satsar på andra kontinenter. I Amr Zaki och Mido har man bundit upp sig i Egypten. I Ecuador har man skaffat sig fotfäste och nya supportrar i och med att Antonio Valencia spelar i klubben. Och för att charma fotbollspubliken i Centralamerika värvade man 2008 vänsterbacken Mayonor Figueroa från den honduranska klubben Olimpia.

Inga kommentarer: