TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 23 maj 2009

Brummies shoppar loss i Skottland?

Är man nykomling i högsta ligan så får man se om sin garderob. Nytt och fräscht skall in och då får det även kosta. Men till vilket pris?
Manager McLeish vill köpa sådant han känner till. Med erfarenhet av skotska ligan och det skotska landslaget så sneglar han nu på Glasgow-spelare.
Barry Ferguson och Kris Boyd.
Barry Ferguson har sedan incidenten i skotska landslaget, då han först söp till innan en landskamp mot Holland och sedan gjorde obscena gester mot press och publik, varit satt i kylan i Skottland. 2003 köptes han av Blackburn för 7,5 miljoner pund, men tiden i Blackburn blev inte som de bägge parterna hade förväntat sig. Ferguson skadade ankeln och var borta ett tag.
Detta satte sina spår och rent socialt så fungerade det inte. 17 månader senare köptes Ferguson tillbaka till Rangers för nästan hälften av summan han hade sålts för. Sedan dess har Ferguson varit en av skotska ligans bästa.

Kris Boyd vräker in mål i Rangers. 26 stycken har det blivit denna säsongen och han är älskad av Ibrox-publiken. Dessa glädjs inte av ryktena m en försäljning till nykomlingarna Birmingham. Klubben lade ett 3,8 miljoner punds erbjudande till Boyd då transferfönstret öppnade vid årsskiftet. Boyd tackade då nej. Nu när Birmingham har nått Premier League skall tongångarna vara annorlundare.
Kan det måhända bli en Ibrox-duo på St Andrews framåt hösten?

McLeish och Birmingham har inte fått nog av Skottland och Glasgow. Det andra laget i staden har en veteran i backlinjen. 33-åriga Bobo Baldé har varit med länge och guineanen besitter en hel del rutin genom sina år i Celtic. Balde har dock fått se sig förflyttas till bänken då ungtuppar tagit hans plats på plan. Då kontraktet med Celtic går ut i sommar står Baldé klubblös. Kanske inte så länge med tanke på lockbuden från Birmingham?

1 kommentar:

Anonym sa...

Snacka om klasskillnad, de bästa spelarna i skotska ligan är på väg till en engelsk nykomling som troligen åker ut efter en säsong. Det säger allt om engelsk kontra skotsk fotboll. Att de dessutom är på g till Birmingham Shitty är bara det en bedrövelse.
/Villa 4-ever