TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 12 maj 2009

Sheffield United klara för Wembley


Kval till Premier League, Semifinal 2:2
Sheffield United-Preston North End 1-0 (2-1 efter två matcher)

Det började direkt. Sheffield United skapade press från första minut och Preston fick desperat försvara sig. Men trots den totala dominansen kom United inte enda fram. Antingen slarvade man bort chanserna eller så missade man dem. Den riktiga udden och de vassa avsluten saknades.
Första halvlek var definitivt till Blades favör. Och det började bra i den andra halvleken också. Pressen gav i den 59:e minuten utdelning då ett inlägg från högerkanten träffade Sunderlandlånet Greg Halfords panna.
Bollen skruvade sig stenhårt rakt upp i Andrew Lonergans högra kryss och Bramall Lane exploderade i ett glädjerus.
Sheffield Uniteds ledningsmål väckte upp ett slummrande Preston som nu satte fart på hela sin arsenal. En anfallsgladare fotboll tog fart och snart radade man upp målchanser på målchanser deär ett par var riktigt farliga.
Detta hjälpte inte. I 94:e minuten blåste domaren av matchen och Sheffield United var klara för final.
Det går troll i Prestons försök att ta sig till den högsta serien. Ett flertal gånger under 1990-tal och 2000-tal så har man försökt men aldrig lyckats fullt ut.

Matchens profiler var två veteraner. Försvararen Morgan i United visade titt som tätt upp sin explosiva sida och med sin karaktäristiska boxarnuna satte han skräck i motståndarna.

Jon Parkin är mannen i Preston som mer ser ut som en rugbyspelare eller boxare än en fotbollsspelare. Med en längd på cirka två meter, bred över axlarna som få och med en kroppshydda på över 100 kg så gjorde han vad han ville med Unitedspelarna i närkamperna. Blandannat utövade han karate då han satsade och landade med en högerfot i skrevet på en Unitedspelare. Parkins hårdföra spelstil kunde dock inte hindra United från att ta sig till final.
En final på Wembley som flera tusentals Blades lär åka på.

1 kommentar:

Anonym sa...

37000 biljetter får dom.
http://www.sufc.co.uk/page/AwayMatches/0,,10418~1460151,00.html#continue

La Gaffe