TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 1 maj 2009

Vem går upp? - Sista racet!

1. Wolverhampton 45 26 9 10 79-52 87 p. (Klara för PL 09/10)
2. Birmingham 45 22 14 9 52-36 80 p.
----------------------------------------------
3. Sheff Utd 45 22 13 10 64-39 79 p.
4. Reading 45 21 14 10 71-37 77 p.

Det som hela säsongen såg ut som en säker plats för The Blues är nu i sista omgången en strid med kniven mot halsen. Sheffield United och Reading har seglat upp i baken på Birmingham-klubben som dock har fördel av en mer poäng.
Sheffield United är laget som kan vinna jack-pot i detta finalrace då man imorgon åker till London och match mot Crystal Palace. Ett Palace som inte har ett dugg att spela för.
United kan även blicka några mil nordöst och nästan höra atmosfären från Majdeski Stadium då Reading i sin sista match tar emot, ja just det, Birmingham hemma.
Vid vinst mot Birmingham och United förlorar så är andraplatsen Readings.

Skulle matchen på Madejski Stadium däremot sluta oavgjort eller förlust för Birmingham medan United vinner så är det Sheffields rödvit svarta gäng som följer med Wolves upp i Premier League.
Frågar ni mig så skulle jag inte bli förvånad ifall det blir så att det kryssas på Madejski Stadium medan United vinner mot Palace.
I så fall är skrällen ett faktum och uppstickaren United petar bort Birmingham från tronen man nästan suttit på hela säsongen. Detta skulle på ett sätt kunna bli en fiaskosäong för Birmingham ifall man även misslyckas i en eventuell play-off.

Nervositeten i Birminghams Alex McLeish delar han med kollegorna Steve Coppell i Reading och Kevin Blackwell i United. Hur som helst så är Birmingham det laget som har de största kraven på sig i morgondagens sista omgång.


Inga kommentarer: