tisdag 12 maj 2009

Liket lever

Inför en helt galen publik vann Newcastle ödesderbyt mot Middlesbrough med 3-1 och klättrade upp ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket.
Matchen stod och vägde i andra halvlek men lite tur och två väl timade byten av Alan Shearer avgjorde matchen. Michael Owen byttes ut efter 70 minuter och ersättaren Obafemi Martins behövde bara 50 sekunder på plan innan han något tursamt kunde sätta dit 2-1 och inhoppare nummer två danske Peter Lövenkrands punkterade matchen med 5 minuter kvar och fansen firade som om de vunnit ligaguld.
Även inhoppare nummer tre, 20 årige Andy Caroll från Gateshead var ytterst när att göra mål men hans friläge räddades av Boros målvakt Brad Jones.

Till denna matchen var den argentinske katastrofen Coloccini petad och ersatt av Steven Taylor, dessutom spelade Kevin Nolan och Danny Guthrie från start och det kändes som om Shearer fått in mer spelare med den rätta attityden på planen. Utöver det presterade både Butt och Viduka bättre än vanligt och nu har man allt i egna händer inför de avslutande två omgångarna.
På lördag väntar svåra Fulham på St James Park och i sista omgången ett formlöst Aston Villa på Villa Park.

Jag tror inte att Middlebrough kommer kunna resa sig efter gårdagens förlust, utan får lämna PL. Hull har nu rasat ner under strecket och jag tror inte det finns en chans att de kan ta sig samman och klara sig kvar.
Ett pånyttfött West Bromwich, Sunderland och Newcastle fightas om att undvika den sista platsen.
Ligan kan vara avgjord på lördag och det talar för WBA. De har Liverpool hemma på söndag och avslutar borta mot inte alltför märkvärdiga Blackburn.
Sunderland har en svår bortamatch på måndag mot Portsmouth som ännu inte är 100% klara för PL spel nästa säsong och avslutar hemma mot Chelsea som fortfarande har chans på andra platsen.

Jag har en känsla av att det blir Sunderland som får lämna PL men oavsett vilka som åker ur blir det en ytterst spännande avslutning på ligan och många timmar framför tv:n.