TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 11 maj 2009

Engelska mediarykten...

Tidningen News Of The World avslöjar att Liverpool gett manager Benitez en budget att handla spelare för i sommar. Benitez har 64 miljoner pund att röra sig med. En del av summan, som i runda slängar är 830 miljoner kronor, skall satsas på att försöka värva Aston Villas Gareth Barry. Lite över 100 miljoner kronor har Liverpool lagt ett bud på.
Barry ersätter isåfall Xabi Alonso som sägs vara nära en övergång till Manchester City. City har lagt ett 18 miljoner punds bud på spanjoren. I mina ögon är detta en monstersumma. Alonso blir mer än dubbelt så dyr som Barry.
Nu återstår det att höra vad Villa säger. Barry är navet i Villa och vid en försäljning av honom så kan det mycket väl bli som då Tottenham sålde av Berbatov och Keane. En kommande floppsäsong.
Liverpool håller även på att städa ur sin garderob. Elva spelare skall säljas däribland Ryan Babel och Andrea Dossena.


Michael Owen är nära ett avtal med Celtic. Avtalet är guld värt för Owen.
I kontraket som kan kallas ”Pay-as-you-play” kan Owen komma att tjäna 50.000 pund i veckan plus en hel del olika bonusar. Newcastle mister isåfall en anfallare. Då riktar man blickarna åt White Hart Lane. I Tottenham spelar nämligen anfallaren Darren Bent. Även Middlesbrough och Sunderland är ute efter Bent.
Man får ju hoppas att Newcastle har visionen om Premier League för nästa säsong, för om inte så lär inte Bent komma och han kommer isåfall hamna hos de värsta rivalerna.
Samtidigt så får jag säga att Owen är en rejäl föredetting som endast lever på sitt namn. De skotska klubbarna är inte vidare rika längre och ett sådant anbud från Celtic ser jag som dumdristigt. Minst sagt.

På tal om Newcastle så har även strulpellen Joey Barton fått veta att hans dagar i klubben är räknade. Manager Shearer är trött på spelarens attityd. Barton lär inte gå arbetslös länge. Tottenham,Portsmouth,Blackburn och Bolton är enligt Sunday Express intresserade av slagskämpen.

Fulhams manager Roy Hodgson är intresserad av Swansea anfallaren Jason Scotland. För dryga 30 miljoner kronor kan han komma att få Craven Cottage som ny hemadress.
Samtidigt har norrmannen Brede Hangeland imponerat i Fulham i år. Såpass att Arsenal nu vill öppna plånboken. För att ersätta honom har nu Fulham tagit kontakt med Sunderland angående Anton Ferdinands tjänster.
Isåfall blir det ännu en föredetta West Ham-spelare i Fulham. Sedan tidigare spelar Konchesky,Zamora och Paintsil i det lag som man kan kalla för Mini-Hammers.

Inga kommentarer: