TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 30 april 2009

Grattis Peterborough!


Jag lyfter på kepsen och säger grattis till Peterborough United.
Deras säsong har varit enastående med tanke på dess historia.
Som nykomlingar i League One inför denna säsong, efter att via kval tagit sig upp säsongen 07/08, så har laget stormat fram som en ångvält.
Det har gått så bra att man trots en match kvar på säsongen är klara för The Championship säsongen 09/10. Lysande, briljant och enastående. Superlativen lär hagla över London Road ett bra tag. The Posh, som laget kallas, har inte alltid haft framgång och flyt. Ägaren Barry Fry som styrde och ställde fram till 2006 hade det inte lätt med klubben som då var långt nere i League Twos gyttja. Sedan tre år tillbaka ägs klubben av irländaren Darragh MacAntony och han har byggt ett imperium av resterna från Barry Frys ruiner.
Dessutom har Sir Alex son, Darren Ferguson, blandat och gett fint under året. Ferguson Junior spås gå i pappas fotspår. Darren var så sent som förra säsongen en duktig mittfältare i klubben efter att ha värvats från Wrexham.
Återigen, Grattis Peterborough och till Championship 09/10

Banklån för att se fotboll


Motsvarande 19,950 svenska kronor lade en familj i Wigan ut på årkort inför denna säsongen för att se hemmalaget matcher på JJB Stadium. Här blir det att inför varje säsong ta ett banklån på de dryga 1.534 pund och sedan varje månad göra en avbetalning. Per person blir kostnaden i genomsnitt likt en skuld till CSN.
Var det någon som sa något om dyra årskort här hemma i Sverige?

Storebrorssamhället växer

Valborg, sommarvärme och långledigt. Härligt.
Förr längtade man efter denna sortens helgdagar med en galen förtjusning i att supa sig dyngrak inne i stan. Ett Valborg som oftast blev blötare på Liseberg än Stockholms egna Vattenfestival och som hade mer tumult, tonårsfylla och intriger än en halvdassig actionrulle.
Liseberg har inte längre öppet på Valborg just på grund av detta.
Överallt de senaste dagarna har jag hört och läst skräckpropaganda om bannorna mot tonårsfyllan i samband med högtider. IOGT-NTO, debattörer i tidningarna och folk i radio och tv har förfasats över ungdomars alkoholvanor. Som att det skulle vara ett nytt fenomen !
Horder av gapiga och skräniga ungdomar är ju en samhällsfara lika mycket som fotbollssupportrar
Jag drar här en parallell till den nya såkallade huliganlagen som polisen har börjat tillämpa.
Oavsett vad du gör så kan du inte bestämma över ditt eget liv och leverne. Storebrorssamhället övervakar dig som hökar.
Människor av olika åldrar omyndighetsförklaras och görs rättslösa av ordningsmakten.
Då är samhället ute på djupt vatten.

onsdag 29 april 2009

Bramall Lane blir större

Skall Sheffield United vara med och satsa på eliten så måste det vara en professionell struktur på alla plan. Även på arenan Bramall Lane.
Den 12 mars lämnades planerna in för arenaföbättringar till Sheffields-kommun.

Bramall Lanes nuvarande kapacitet är 32 609 platser.
På dagens klackläktare, ”Kop”, kommer 3 215 fler sittplatser byggas, vilket ökar kapaciteten från 10 221 till 13 436. Detta kommer göra den till den största läktaren i Storbritannien och den kommer slå dagens största vilket är Anfield Kop med 12 409. Wendy’s Kop har en kapacitet på 11 210.
Vid hörnläktaren kommer sex VIP-loger med ytterbalkong bidraga med 75 platser till.

Media kommer flyttas till en eget medialoge (på hörnet mellan Kop och södra läktaren). I dagsläget ockuperar de ungefär 100 platser längst bak på södra läktaren.
Fansen reagerade dock över antalet VIP-loger som skulle ovanför sittplatserna i hörnet på långsidan i förbindelse med familjeläktaren. Här kunde man dock tänka mer på gemene man och det genuina intresset istället för en slapp evenemangspublik.
Man beräknar att Bramall Lanes nya kapacitet kommer bli 35 600 vilket gör den till den 13:e största klubbarenan i England. West Ham har idag en kapacitet på 35 647 så Bramall Lane kommer få ungefär samma storlek som The Hammers.

Växer arenan så växer själen. Mer själ ger mer styrka och ett framgångsrikare lag.
Helt rätt av The Blades.

tisdag 28 april 2009

What to say?


Puckade hybridlag

Noterade igår vid hemkomst sent på kvällen att det tydligen pågår ett världsmästerskap i ishockey. Ögnade igenom text-tv sidan 377 och såg att VM var i full fart. Sverige mötte Lettland. Brydde mig föga och gick och lade mig.
I morse hörde jag på radions nyheter att man förlorat mot letterna och att förlusten var mer pinsam än OS-fiaskot mot Vitryssland för ett par år sedan.
Jag brydde mig faktiskt mer och blev mer frustrerat irriterad över att spilla kaffe på arbetsbyxorna i morse. Då fattar ni säkert hur mycket intresse jag lägger på issporten, i synnerhet en årstid som denna då fotbollen regerar. Jag har inget emot ishockey. Tvärtom. Efter fotbollen, som är en ohotad etta, så får jag nog säga att hockey är en sevärd idrott tillsammans med handboll.
Men att lägga ett VM i slutet av April då våren är på ingång så att det knakar i skog och mark, är ett stort praktfiasko i mina ögon. Hockey är en vinteridrott. Punkt slut.
Kanada möter Slovakien ikväll. Stormatch. Den kommer i fet-skugga jämfört med Barcelona-Chelsea men i synnerhet Scunthorpe då dessa möter Cheltenham hemma på Glanford Park.
The Irons har en match mindre spelad än play-off placerande Tranmere och lär vara taggade inför kvällens drabbning mot redan nedflyttningsklara Cheltenham.
Hybridlaget MK Dons, går vid seger borta ikväll mot Northampton, förbi, redan klara play-off laget Millwall. Gud förbjude.
Northampton har inget att spela för i mitten av tabellen medan Roberto Di Matteos grabbar har haft bra flyt denna säsong. Hur som helst så är MK Dons ändå klara för play-off och jag hoppas innerligt att skiten inte lyckas på Wembley.

Ett årskort på MK Dons matcher eller ett VM-slutspel i ishockey? Det är som att välja mellan pest eller kolera.

Helgens bravader

Stolsgrannarna höll andan.
Deras grimaser tydde på att de befann sig i en obehaglig situation och miljö.
Hemresan från Stansted var svettig och under resans gång pumpades helgens alkohol ut genom porerna. Svettbyarna var ett faktum. Ännu en gång hade man överlevt en weekend i London med omnejd och återigen mådde man som man faktiskt förtjänade.
Vill ni veta mer så kommer det en reserecension i dagarna.
Nu har jag varken ork eller annan energi att lägga på en seriösare redogörelse.
Att ta sig upp till jobbet idag var även det en kraftansträngning.
Jag blev mäkta imponerad över mig själv att jag klarade av det.
Överväger skarpt en vit månad. Minst.

torsdag 23 april 2009

Humor, eller sådant som jag skrattar åt....

Sextonde plats och sist i tabellen.
5 spelade, 0 vunna, 0 avgjorda, 5 förluster och 1-13 i målskillnad.
Två skadade och avdankade anfallare och ett försvar som läcker mer än reaktorn i Tjernobyl samt håller ojämn division 2 klass.

Jag skrattar!!!
Dessutom, 0 poäng
Stor humor!
2009 års örgryte is har börjat lika storstilat som Norrköping gjorde 2008.
För bra för Superettan men för kassa för Allsvenskan.
Tillråga på allt så titulerar man sig fortfarande som "Lirarnas Lag" och med "Stil och klass" som sitt motto.
Vart finns "lirarna"?
Och det är varken stil eller klass att ligga totalsist i tabellen med en tomt ekandes arena bakom sig.
Välkomna till verkligheten öis!
Ni är skit!




Grattis England!



Hade nästan glömt av det innan jag "sprang" på det här på nätet.

Det är St Georges Day idag och det skall förstås inte gå obemärkt förbi på en sådan här anglofilistisk sida.

Så jag säger Grattis England och hoppas att festen blir storslagen!

Jag är lycklig, glad och ressjuk!

Jag mår bra.
Jag myser och ler.
Varför då?
Ja, inte bara för att jag krängt ett par bärs hemma framför tv:n och sett en bra insats av GAIS borta mot Gefle.
Jag ler glatt åt mitt GAIS. Med spelare som Pär Ericsson, Wandersson, Lindström, Mårtensson och Spong så är GAIS ett stadigt lag i Allsvenskan. Ett lag som slagit sig in i serien och är där för att stanna.
Det gör mig lycklig.
Ännu lyckligare är jag över morgondagen.
London here I come.
Jag är ressjuk.
Har varit där så många gånger men det känns alltid som den första kvällen innan resa.
Märkligt men underbart.
Worth waiting for!
Jag tar en till bärs på det och kanske en whisky.
Hörs om ett par dagar!
Cheers!


onsdag 22 april 2009

Analyser, skitsnack och skvaller!

Arsenal har inte varit något märkvärdigt denna säsong. Wengers rödvita gossar har inte direkt levt upp till de förväntningar som har ställts på dem. Ett nyförvärv gjorde det dock igår och han gjorde det med bravur. ”Den lilla trollkarlen” kallas han för och jag kan mycket väl tänka mig att Reina i Liverpools mål igår tyckte att ryssen Arshavin hade trolldom i sig. Fyra baljor tryckte han in bakom spanjoren i en match som slutade hela 4-4. De gulddrömmar om ett ligaguld Benitez hade tidigare grusades en bit efter ryssens show på Anfield.

Själv är jag mäkta imponerad av Liverpools målskörd denna säsongen, för att inte snacka om efter nyår. Mot Real Madrid gjorde man fem mål på två matcher, Manchester United smiskades upp med fyra bollar medan Aston Villa och Blackburn besegrats med 5-0 respektive 4-0.
Lägg där till två stycken 4-4 matcher på sista tiden mot storlag som Chelsea och Arsenal.
Storartat med stil och klass.
Offensivare och målgladare lag får man leta efter.

Charlton ropade till ifrån avgrunden. Man ledde länge matchen mot topplacerade Cardiff med
2-0. Nerverna hos gästerna svängde, detta till trots lyckades man reducera och kvittera till 2-2 strax innan domaren blåste av. Dessa poäng hade varit bra för Charlton för ett par omgångar sedan. Nu är det för sent. Att sedan tappa en 2-0 ledning kanske säger mer om Charltons dekadens än om Cardiffs placering i ligan?


I 99 år har nämnda Cardiff spelat på sin arena Ninian Park. En arena som betytt mycket för laget genom en skön atmosfär, medan motståndarna lidit för hemmatrycket på arenan.
Själv har jag aldrig vistats i staden och heller inte besökt arenan. En resa kommer det dock bli förr eller senare. Tråkigt nog får jag dock inte se The Bluebirds spela hemma på den legendariska arenan. Efter säsongens slut flyttar nämligen laget till ett nybyggt komplex.
Melankoliskt för lagets supportrar och även för mig som missar och har missat en epok i brittisk fotbollshistoria.

Sunderland ser ut att satsa stort till nästa säsong. Manchester City veteranen Richard Dunne, WBA-spelarna Jonathan Greening och James Morrison sägs vara på väg till klubben.
Supportrarna jublar. Hamnar The Black Cats bara över Newcastle i tabellen och får Sven-Göran Eriksson som tränare så lär smilbanden på Stadium Of Light aldrig sluta dra.

League One mästarna Leicester City kommer spendera 400,000 pund på Liverpool's Jack Hobbs och 200,000 för att få Hull City's Wayne Brown. Försvararna kommer endast vara på lån meddelar tidningen Daily Star. Mästarlag värvar från reservtrupperna i Premier League.
Som sagt, det är skillnad på mästare och mästare och klass och klass samtidigt som priserna är ruskigt stora.

tisdag 21 april 2009

Längtan gror

Jag har en brinnande längtan till England i mig nu. Som en drog du inte kan få nog av. En livsstil som slukar upp allting omkring dig och som får dig att leva i dess tankar konstant.
Framför mig ser jag en gastkramande avslutning i samtliga divisioner i Football League.
Jag ser genuina pubar framför mig och jag känner den äckligt instängda men ack så sköna lukten från tunnelbanan i näsborrarna. Jag ser tegelbyggnader i massor, lukten av friterad mat, lukten från betongen och vänstertrafikerade ruffelgator. Jag vill vara där och jag vill känna det. Jag vill ha allt och jag vill ha det nu.
Ge mig min drog nu. Ge mig det brittiska konceptet.

måndag 20 april 2009

Misstänkt ekonomidopning bland "The Big 4"!


Topplagen i Premier League, Chelsea, Liverpool och Manchester U, anklagas för ekonomisk dopning i en utredning.

Nu kräver gruppen som utrett frågan hårda riktlinjer och en ordentlig genomgång av hur klubbarnas finanser sköts för att de inte ska krascha. En ettårig utredning pekar på "galna lånenivåer" och ett system där vinst används för att finansiera skulder.
- Vi vill bekämpa hur kortsiktig framgång köps på bekostnad av ekonomisk stabilitet, säger Alan Keen, ordförande för utredningen.

Det är på tiden att jättarnas smutsiga byk synas för allmänheten och förhoppningsvis tvättas ren. Förmodligen har detta skett i alla år samtidigt som man döljt det med bra resultat och haft sportsliga framgångar som en fin fasad. Tummen upp till de utredarna som satt igång processen.






Isle Of Man - Fotboll mitt i Irländska Sjön

Nio fotbollsklubbar i de högsta divisionerna.
Det är inte många huvudstäder som kan stoltsera med det.
Staden Douglas kan det med blott 26,218 invånare.
Inskjuten på en ö i irländska sjön mitt emellan Irland och Storbritannien.
Ön har inte bara ett eget språk, Manx, utan har även en egen fotbollsliga.
Välkomna till Isle Of Man!

Isle of Man är 572 km² stor och har omkring 80 000 invånare varav en trejedel bor i huvudstaden Douglas.Staden ligger där floderna Dhoo och Glass flyter samman, därav namnet Douglas. Staden är omgiven av flertalet byar och städer, den största som är Onchan kan snarast betraktas som en förort till Douglas.Douglas har en naturlig hamn, nu den inre hamnen. Hamnen gjorde att Douglas blev ett smugglingscentrum (mellan åren 1670 och 1765), vilket fick till följd att staden fick medel att kunna expandera. Från 1870 och framåt blev staden omvandlad till en semesterort. Douglas har varit Isle of Mans huvudstad sedan 1863 och det är här som det Manxiska parlamentet, Tynwald har sina möten. Historiskt sett har ön styrts av norska vikingar, walesare och skottar. Detta har präglat språket på ön.Under första och andra världskrigen var Douglas och några andra områden på ön, läger för tyska krigsfångar. Ön är en kronbesittning (Crown Dependency) som lyder under den brittiska monarken, men är inte en del av Storbritannien. Isle of Man är självstyrande på många områden, men försvar och internationella relationer sköts av Storbritannien. Förutom huvudstaden Douglas finns även städerna Ramseay, Peel och Port Erin.

Isle Of Man är inte medlem i vare sig UEFA eller FIFA. Därför får varken klubblag eller landslag ställa upp i tävlingssammanhang som dessa instanser håller i. Istället har man deltagit i matcher och turneringar mot andra öar, minoritetsfolk och nationer som fullt ut ej ses som självständiga. Bland annat har man mött svenska Gotland, grekiska Rodhos och finska Åland. Andra motståndare genom åren har varit Jersey, Gibraltar, Guernsey, Grönland, Shetland och Falklandsöarna. I turneringar nämnda öar och länder emellan, så har Isle Of Man en fin meritlista.
En av bragderna i ön fotbollshistoria är segern år 2000 i Celtic Nations Cup då man efter att ha mött Irland,Nordirland och Skottland vann turneringen efter seger mot Skottland i finalen.Ligasystemet, The Isle of Man Football League ,består av två divisioner; Premier League och Division Two. 13 lag medverkar i högsta ligan och 14 lag i andra divisionen. Ligan är också helt oberoende av den engelska motsvarigheten samtidigt som alla klubbar är amatörklubbar.Peel har vunnit ligan flest gånger. Hela 28 ligatitlar sedan ligan grundades 1896/97. Regerande mästare är St Georges som har vunnit titeln fem gånger under början av detta seklet. Av namnet at döma så finns det allt en förkärlek till det stora landet i öster trots sin älskade totala självständighets längtan.


söndag 19 april 2009

Sorgligt men sant

Känner jag en stor sorg över Charltons misslyckande säsong i The Championship så lär nog hela dess organisation gråta blod idag. Efter gårdagens 2-2-match hemma mot Blackpool gjordes det klart att klubben, 2 år efter att laget åkt ur Premier League, degraderades till League One.
Sorgligt men sant.Under strecket ligger även Southampton. Klubben ser ut att gå i Charlton fotspår. Gårdagens förlust mot Sheffield Wednesday med 2-0 förbättrade inte chanserna för förnyat kontrakt.
Även detta faktum är extremt sorgligt.

Däremot griper Nottingham efter sista halmstrået efter seger hemma mot Coventry.

Hade ni frågat mig i början av säsongen vilka jag trodde skulle vara topplag de sista omgångarna denna säsong, så hade jag sagt Southampton och Charlton. Ack så fel man kan ha då man i första hand ser till tradition och historia.

Ojämna walesare och stabila Brummies!

Ifall Wolves-familjen bubblade av lycka efter gårdagens seger och avancemang, så var det betydligt mycket allvarligare hos de walesare som befann sig på Deepdale i Preston igår.
Hemmalaget krossade gästerna Cardiff med 6-0. Hade man tänkt att de matcher man hade mindre spelat skulle kunna bli tillställningar som var givna 3 poäng, så får man nu tänka om.
Carfiff blev förödmjukade, pulveriserade och totalt utskrattade av tv-kommentatorer och hemmalagets supportrar. Kämpar klubben för en plats i Premier League så kan man definitivt inte ställa ut skorna som man gjorde igår. Frågan är ifall det är något fel på organisationen? Det ojämna spelet däremot har ingenting vare sig i Premier League eller i toppen av The Championship att göra. 6-0-vinsten var Prestons största under säsongen. Typiskt för Cardiff att den skulle komma igår.



Birmingham däremot gjorde vad de skulle göra. Stabilt och säkert. Borta mot Watford vann The Brummies med 1-0. Det är tyngd i Birmingham. Så mycket tyngd att jag idag har svårt att se Sheffield United ta den direktuppflyttningsplats som är som gjord för Birmingham.


.

Wolves tillbaka i finrummet


Efter 5 års frånvaro är man återigen tillbaka i högsta ligan.
Ebanks-Blake gjorde det enda målet hemma på Molineux mot QPR.
Det räckte.
Vinsten innebär att Wolves, med två omgångar kvar och sex poäng före tvåan Birmingham, har kvalificerat sig för Premier League säsongen 09/10.
Majoriteten av de 27,511 åskådarna inne på Molineux vrålade ut sin lycka efter att domaren Jon Moss blåst av matchen. Tusentals Wolves-supportrar firade segern och avancemanget på stadens gator hela kvällen och natten.
Managern Mick McCarthy hade svårt att hålla tårarna borta då han efter matchen skulle förklara för pressen hur det kändes. Spelarna sjöng och sprutade ner varandra med champagne.
Wolverhampton har under hela säsongen varit det bästa laget, haft den bästa truppen och den bästa managern i Mick McCarthy.
Detta var klubben värda.
Grattis Wolves!

lördag 18 april 2009

Rovers knockade Millwall och Leicester gick upp!

The Lions drog det kortaste strået av topplagen i dagens omgång i League One.
På The Memorial Stadium i Bristol fick inte Millwall en lugn stund.
Trots att man kvitterade Rovers 1-0 ledning så orkade man inte hänga med i Rovers-show.
En show där skyttekungen Lambert återigen bevisade att han är för stor för League One.
Två mål idag är kvalité med tanke på att Rovers är så gott som avhängda från både topp och bottenstrid. Ghananen Jo Kuffour har under säsongen varit ett givet namnval för manager paret Lennie Lawrence och Paul Trollope. Idag visade han upp sig från sin bästa sida med ett mål. I Millwall var det dystrare. Alexander blev utvisad i slutet av första halvlek samtidigt som Craig och Dunne fick smaka på de gula korten strax innan.Barron fick sig ett gult kort i andra halvlek. Bådar inte gott för slutomgångarna. Abdou gjorde sitt andra mål för dagen men Millwall klarade inte av mer.
4-2 till Rovers

Millwalls konkurrenter hade det desto trevligare.
Peterborough – Stockport, 1-0 genom Mackail-Smith
Leeds-Tranmere 3-1. Beckford fortsätter att näta för Leeds.
Scunthorpe –MK Dons 0-1

Southend-Leicester 0-2. Fryatt tvåmålsskytt.
Tack vare vinsten blev Leicester klara för The Championship nästa säsong.
Grattis Leicester!

Ingenting är omöjligt

Morecambe FC ser ut att kunna bli en stabil klubb med fast förankring i Football League. Manager Sammy McIlroy har i år gjort ett bra arbete. Han har levt upp till de förväntningar som ägaren Peter McGuigan och styrelsen ställt på honom. Att hålla kvar laget i League Two.
Spel i profesionellt ligasystem är nämligen ingenting som The Shrimps, man kallas så, tidigare varit vana vid.
Man klev så sent som 2007 upp i League Two ,för första gången i historien,efter en Play-Off final mot Exeter City. Inför 40.000 åskådare vann man med 2-1 på Wembley
Det som många Shrimps-supportrar förr såg som en utopi och endast en längtan och dröm är idag verklighet. Nu ser klubben uppåt i seriesystemet. På Christie Park är det inte längre amatörlag som spelar och supportrarna har börjat vänja sig med en allt mer professionell inställning i klubben vad gällande högavlönade spelare, bättre oragnisation där tjänster tillsatts som inte ens man kunnat tänka sig för 10 år sedan.
Det är många i den lilla Lancashire med sina 45.000 invånare som fortfarande nyper sig i armarna över detta faktum.

Ifrån grevskapet Lancashire kommer även Accrington Stanley.
På Fraser Eagle Stadium i staden Accrington spelar laget som i folkmun endast kallas ”Stanley”. Laget grundades så sent som 1968 men härstammar från den anrika föreningen , Accrington FC som var en av tolv engelska fotbollsklubbar som bildade The Football League.
Brett Ormerod är en av de kändaste namnen i klubbens historia. Försäljningen av honom till Blackpool och därefter Southampton genererade en hel del pengar in i klubbens kassakista.
Kapital som gjorde det möjligt för klubben att fortsätta existera och att nio år senare, säsongen 05/06 vinna Football Conference och för första gången i klubbens historia ta steget upp i League Two. Sällan är de 5.057 platserna på arenan slutsålda och klubben har de senaste åren försökt marknadsföra sig som ” the world's most famous little club” genom att locka supportrar i Asien. En kampanj som inte lyckats sådär jättebra.
I League Two stannar man dock kvar. Med tre omgångar kvar ligger man på säker plats i tabellen och även ifall det skulle bli förlust i dagens bortamatch mot serieledarna Brentford så har man ingenting att oroa sig för.
Förhoppningsvis är Accrington Stanley kvar för att stanna.
Definitivt inget som supportrarna kunnat tro för 10 år sedan.
Ingenting är omöjligt.

Visste du att...


* Sven-Göran Eriksson var mycket nära att skriva kontrakt med Blackburn Rovers 1997.
I sista stund ändrade han sig, nobbade erbjudandet och skriv istället på för italienska Lazio

* I mitten av 1990-talet när Sol Campell spelade för Tottenham Hotspur användes han i olika positioner på plan. Han spelade såväl anfallare som ytterback, yttermittfältare och några gånger även som mittback. Så småningom utvecklades han till att bli en av världens bästa mittbackar.

* Denförsta svenska proffsspelaren i England hette Dan Ekner och debuterade för Portsmouth 1960. Ekner värvades till den engelska sydkusten från Örgryte IS.

*Preston North End är historiska efter att ha vunnit den första ligan 1888/89, och det utan att förlora en enda match. Denna bedrift gav laget smeknamnet "The Invincibles" – "De oövervinnerliga". Man vann även FA-cupen detta år utan att släppa in ett enda mål.

*Anfallaren Bobby Zamora har tre Londonklubbar i sin meritförteckning. Tottenham, West Ham och Fulham. Alla under 2000-talet och samtliga har då varit Premier League-klubbar.

*Dagens West Ham grundades 1895 som Thames Ironworks FC. Spelarna var skeppsvarvsarbetare. Fem år senare fick man dagens namn, West Ham.

*Scarborough Football Club, grundades 1879 och gick i konkurs 2007. Hemmamatcherna spelade man på McCain Stadium som tar 6 400 åskådare.En av Scarboroughs största bedrifter var mot Chelsea i ligacupen 1989. Den första matchen på Stamford Bridge slutade 1-1. I returen på McCain Stadium ledde storfavoriten Chelsea med 2-0 när en kvart återstod. Då lyckades Scarborough vända på matchen och vann med 3-2.

* Dagens Dagenham & Redbridge, som grundades 1992, härstammar från resterna av de anrika klubbarna Leytonstone FC, Ilford FC och Walthamstow Avenue.

Chris Morgan - Hårdare än stål!



Stenansiktet, psykopaten och killer-machine.
Sheffield Uniteds mittback Chris Morgan har många smeknamn. En sak är säker, Morgan är ett råskinn och det av grov kaliber.
Född i Barnsley 1977, där han även debuterade för klubben från staden. 212 matcher för The Reds, där den främsta meriten var att ta upp klubben i Premier League för första gången i dess historia. Morgan blev snabbt ett omtalat namn. En skoningslös försvarare av gammal god brittisk standard. Sex säsonger blev det i barndomsklubben då han 2003 gick till Sheffield United på en free-transfer.
Morgan har genom åren samlat på gula och röda kort. Så många att han nästintill har en kortlek. Bland annat har han fått pris och blivit utnämnd till den spelare i Sheffield United som i historien mest har dragit på sig kort. Morgan blev utvisad i de sex första matcherna han spelade för klubben.
Och för att få kort måste man även ha uträttat elakheter. Det har Morgan gjort och det med råge. Tre matchers avstängning blev det efter att ha slagit till Arsenals Robin Van Persie i bröstkorgen senast då lagen möttes i Premier League.
Barnsleys Iain Hume har också fått erfara hur det är att möta Morgan. Han fick en skallfraktur då de bägge möttes på plan efter att Morgan medvetet (?) dragit en armbåge i huvudet på Hume. Skadorna var livshotande och Hume låg på sjukhus i 48 timmar, skrevs ut men var tvungen att återvända till sjukhusbädden.
En som däremot tröttnade på Morgans beteende är Wigan veteranen och tillika råskinnet Lee McCullock. McCullock tröttnade på Morgans fysiska spel och gav honom en rak höger. Slaget murade igen ögat på Morgan. Efter matchen då Morgan skulle förklara för pressen om incidenten så sade han:"We're all sportsmen. We're going to get knocks and black eyes. It is part and parcel of the game."

Morgans spelstil är älskad av de egna supportrarna och hans kämpaglöd är guld värt för United.
Det är inte för inte som han utnämndes som "Årets spelare 2004".
Snacka om att som spelare i Sheffield United leva upp till deras smeknamn “The Blades”

fredag 17 april 2009

Det drar ihop sig...

Med tre omgångar kvar kan man tyda The Championship på olika sätt.
Bland annat så kan man med stor säkerhet avskriva alla chanser till uppflyttning, eller rättare sagt kvalspel, för lagen Bristol City och QPR som ligger på platserna nio respektive tio.
Med 9 poäng upp till play-off placerande Burnley ser hoppet om spel i högsta serien nästa säsong mycket mörkt ut. Närmare svart.
Striden mellan Birmingham och Sheffield United kommer vara stenhård ända in i slutet.
Det som såg så ljust ut under större delen av säsongen för The Brummies, kan förstöras nu i slutet. Ett poäng skiljer lagen.
Ett poäng som kan innebära himmel och helvete.

Jag vill inte avskriva Swansea och Prestons chanser ännu, men då Reading och Cardiff har en match mindre spelad än övriga, så ser chanserna inte så jättebra ut.
Swansea och Preston får helt enkelt leva på andras misstag och förlita sig helt på sin egna förmåga. Sådana beslut är oftast utdömda på förhand. Här spelar rutin och tradition in, men mest av allt nerver och en väl fungerande organistion som vet vad som gäller.
Frågan är om lag som Preston och Swansea har den styrkan?
Charlton är borta från spel i The Championship nästa säsong.
Tolv poäng upp till den varma sidan av nedflyttningstrecket.
Inte ens en match mindre spelad kan hindra raset.
Näst sist, 10 poäng ovanför Charlton hittar vi Southampton. The Saints befinner sig i en kris som är jämlik den som Charlton befinner sig i. Man har dock bättre utgångsläge.
Nottingham ligger direkt under strecket. Klassiska och anrika Forest.
Man har dock samma poäng som Norwich och Barnsley och att klara sig kvar skall inte behöva vara omöjligt.
Det är dock med sorg jag ser denna klassiska trio ligga i botten av serien samtidigt som ett gäng intetsägande lag alltid klamrar sig fast i mittenregionerna. Det är typiskt.


Tabellen:

1. Wolverhampton 43 25 8 10 77-51 83 p.
2. Birmingham 43 21 14 8 50-34 77 p.
-------------------------------------------
3. Sheffield Utd 43 21 13 9 63-38 76 p.
4. Cardiff 42 19 16 7 63-41 73 p.
5. Reading 42 19 13 10 67-37 70 p.
6. Burnley 43 19 12 12 65-58 69 p.
--------------------------------------------
7. Swansea 43 15 20 8 61-48 65 p.
8. Preston 43 18 11 14 56-52 65 p.
9. Bristol C 43 15 15 13 53-48 60 p.
10. QPR 43 15 15 13 41-41 60 p.
11. Ipswich 43 14 15 14 54-50 57 p.
12. Sheff Wed. 43 14 12 17 47-57 54 p.
13. Crystal P 43 14 11 18 51-53 53 p.
14. Coventry 42 13 14 15 43-51 53 p.
15. Watford 43 14 10 19 62-68 52 p.
16. Doncaster 43 15 7 21 37-52 52 p.
17. Derby 42 13 12 17 53-61 51 p.
18. Blackpool 43 12 15 16 43-55 51 p.
19. Plymouth 43 13 11 19 43-52 50 p.
20. Norwich 43 12 10 21 53-61 46 p.
21. Barnsley 42 12 10 20 41-55 46 p.
--------------------------------------------
22. Nottingham 43 11 13 19 45-63 46 p.
23. Southampton 43 10 14 19 43-62 44 p.
24. Charlton 42 7 13 22 44-67 34 p.

Det senaste från England

*Polis befarar oroligheter i samband med League Two matchen Barnet-Luton i morgon. Lutons fans anklagar Barnets ordförande Tony Kleanthous för poängavdraget på 30 poäng som de drabbades av innan säsongsstarten. Kleanthous är också invald som representant från League Two i Football Leagues styrelse som var den instans som beslutade om poängavdraget.
Dessutom finns det info om att fans från Lutons bittra rivaler Watford skall komma till Underhill för att "fira" Lutons nedflyttning och det är huvudskälet till att matchen kategoriseras som en kategori C-match dvs nästa högsta kategorin i riskskalan.

*Liverpools franske målvaktspajas Charles Itandje riskerar att få sparken efter att ha uppträtt på ett mycket olämpligt sett under onsdagens minneshögtid för de som miste livet på Hillsborough. TV bilder visar hur Itandje skrattar, skämtar med lagkamrater och simulerar diverse dansrörelser när sången "tragedy" spelades i högtalarna på Anfield.
Rafa Benitez uppges ha blivit ursinnig efter att ha sett bilderna och klubben funderar just nu på vilka åtgärder man ska vidta.
Som jag ser det finns det bara en sak att göra, sparka ut fanskapet omgående. Oerhört respektlöst mot de anhöriga och klubben och lägg till att han dessutom är en totalt värdelös målvakt och då borde man ta chansen att bli av med honom en gång för alla.

*Seger i morgon mot QPR och Wolverhampton är helt klara för PL 2009/2010. I och med Andy Keoghs sena segermål borta mot Derby i måndags står klubben på tröskeln till fotbollens finrum igen. Det ska bli spännande att se hur skyttekungen Sylvan Ebanks-Blake klarar sig mot PL försvar och hur många ytterbackar den store talangen Michael Kightly kan snurra upp på högsta nivå. Jag hoppas de går upp!