TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 7 december 2008

Analyser från gårdagen!

Irländaren David O'Leary, 50, var mannen som en gång i tiden startade Leeds fall i ligasystemet. Köpte unga stjärnor för rekordsummor för att sedan sälja till reapris.
Nu kan han vara på väg mot sensationell comeback i Premier League – som ersättare till Roy Keane i Sunderland enligt spelbolaget bet365.

Näste Sunderland manager?
Phil Brown (Hull): 3.25
Sam Allardyce (Klubblös): 3.50
David O’Leary (Klubblös): 9.00
Gordon Strachan (Celtic): 11.00
Alan Curbishley (Klubblös): 11.00
Gus Poyet (Klubblös): 13.00
Slaven Bilic (Kroatien): 17.00
Avram Grant (Klubblös): 17.00
Glenn Hoddle (Klubblös): 17.00
Gerard Houllier (Klubblös): 17.00
Peter Reid (Klubblös): 34.00
Mick McCarthy (Wolverhampton): 51.00
Sven-Göran Eriksson (Mexiko): 51.00
Odds från bet365.
Efter förlusten igår mot United och deras spelövertag större delen av matchen var tillfälliga tränaren Ricky Sbragia på det klara med varför man förlorade. United är dock Europas bästa fotbollslag. Kanske rent av världens bästa. Mål i slutminuterna har de gjort vid flera tillfällen och att säga att de vann turligt är att ljuga. 85% - 15% bollinnehav till United.

På tal om United så är Ronaldo ljusår från den form han har haft. Trots en vunnen Guldsko.

Är Ronaldo inne i en svacka eller försöker han endast att göra sig omöjlig? Han lär även ha sagt tidigare unde karriären att han gärna hade spelat under Arsene Wengers ledning i Arsenal. Går man ut med en sådan kommentar i engelsk media är man antingen dum i huvudet eller så vill man bort ifrån landet.Det är nog bara en tidsfråga innan han packar ihop väskan och flyger till Madrid.

Engelsk media ställde efter Liverpools match mot Blackburn igår sig undrande till varför Benitez envisas med att ha Gerrard på plan då denne inte får uträttat särskilt mycket. Istället byter Benitez ut Benayoun, Babel och Mascherano. Supportrarnas och Benitez tålamod är avstånd större med lagets kelgris och ikon. Samtidigt är Gerrard så viktig för Liverpool att han kan få göra mindre bra insatser och ändå inte sågas. Kraven som ställs på honom och spelare som exempelvis Chelseas Lampard och Uniteds Ronaldo är annorlunda än för talanger som imponerar i varannan match.
Det är skillnad på spelare och spelare med all sin rätt.
Elva raka segrar på bortaplan för Chelsea då man igår besegrade Elmanders Bolton.
Därmed har klubben slagit Tottenhams 48 år gamla Premier League-rekord.

Samtliga av "The Big 4" vann igår. De avskärmar sig snart från den grå massan och spelar sin egen liga. Fördel Liverpool som nu är serieledare. Är man det säsongen ut?

Hull och Stoke fortsätter med sina skalper. Hull vann igår med 2-1 hemma mot Boro medan Stoke kryssade 2-2 på St James Park. Bästa nykomlingarna någonsin? En del hävdar att Wigan var bättre sitt första år medan andra säger Reading.

Av årets nykomlingar är Hull outstanding. Geovanni är den största anledningen till detta.
Stoke har klarat sig hyfsat och WBA är av samma karaktär som Derby var förra säsongen. Dock aningen bättre.
Idag möter man Portsmouth hemma medan Aston Villa åker till Liverpool för att möta Everton på Goodison. Jag tror på kryss i bägge matcherna.

Ha en bra söndag!






Inga kommentarer: