TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 11 december 2008

Silly Season!

Det har snöat idag. Mörkret är konstant från morgon till kväll. Den som inte känner en smula deppighet ljuger. Tretton dagar kvar till Julafton och 20 dagar till Nyårsafton.
Dagen efter det har vi kommit in i 2009 och i januarimånad öppnas transfer-fönstret.

Vad vet vi så här lång? En mängd olika spekultioner har sköljt över en från massmedialt håll.
David Villa från Valencia sägs vara på gång till både Manchester City och Chelsea.
Buffon skall även han vara aktuell för City.

Den duktiga mittfältaren Axel Witsel i belgiska Standard Liege kan vara på väg till Premier League och Bolton. Den 19-åriga supertalangen har fått ögonen på sig av fler europeiska klubbar. Bland annat Genoa och Marseille.

AC Milan kan vara på väg att värva Chelseas bänkade back Branislav Ivanovic skriver The Sun.
Han värvades från Lokomotiv Moskva för motsvarande 120 miljoner kronor men har inte åstadkommit mycket. Milan behöver stärka upp sitt försvar och ser Ivanovic som en bra lösning. Milan har även stora planer på att värva till sig Drogba från Chelsea och Berbatov från United. Storsatsande Milan går för guld i Serie A.

Manchester City skall vara en het kandidat att värva den franske landslagsmittfältaren Lassana Diarra ifrån Portsmouth under januari skriver Daily Mirror. Även Tottenham är intresserade av fransmannen.

Tottenham och Redknapp slår på stora trumman inför 2009. Ifall man skall tro på ryktena så lär
Jermaine Defoe, Stewart Downing och Glen Johnson ha White Hart Lane som hemmaarena nästa år. Nigel Reo-Cooker från Aston Villa och West Ham målvakten Robert Green sägs också dem vara aktuella för Spur. Detta enligt den engelska tidningen The Express.
Samma tidning förtäljer också att Zokora är nära Real Madrid.
Daily Mirror skriver förövrigt att Stephen Warnocks dagar i Blackburn kan vara räknade.
Tottenham skall ha lagt ett bud motsvarande 60 miljoner kronor.

Skall vi snacka City igen så skriver The Express om att brassen Jo lånas ut till Everton medan Evertons Joleon Lescott går till den ljusblåa klubben.
City har även lagt ett bud på West Hams Matthew Upson. Motsvarande 120 miljoner kronor sägs City vara villiga att betala. The Independent skriver i dagens utgåva att Chelseas Wayne Bridge har tröttnat på att vara en bänknötare. Den erfarne försvararen uppges vara aktuell för hårdsatsande City.

Tommy Smith har i många år varit en av Watfords mest tongivande spelare.
Detta har fått Premier League nykomlingen Stoke att vilja öppna upp plånboken.
Motsvarande 36 miljoner kronor uppges han kosta.

Marcel Schafer spelar till vardags i tyska Wolfsburg. Inte så länge till. Skall man tro på Daily Mirror så spelar han snart i Blackburn.

Juan Manuel Wargas kan enligt The Sun gå från Fiorentina till Newcastle för den nätta summan utav motsvarande 96 miljoner. Personligen kan jag tycka att det är märkligt och konstigt men dock vanligt att det just är Newcastle som slantar upp de största summorna på spelare som inte ens "The Big 4" är ute efter. De kan kanske förklara motgångarna i klubben?

Honduranen David Suazo har gjort en strålande säsong i Inter.
Detta har gjort att Aston Villa, Everton och Newcastle sägs vara villiga att signa upp Honduras bästa spelare.

Kyle Naughton har varit Championship-laget Sheffield Uniteds stjärna på senare tid.
Detta känner många i England till. Bland annat har Manchester City och Aston Villa uppmärksammat det lite extra och erbjudit United-spelaren kontrakt.

Daily Mirror uppger idag att Manchester City lagt ett bud på Liverpools spanska stjärna Fernando Torres. Går affären igenom får Manchester-laget punga upp med motsvarande 600 miljoner kronor. Bayern Münchens stjärna Frank Ribery kopplas även han ihop med City.

Det börjar bli uttjatat nu, men Manchester City har fler nyförvärv på gång.
Walesaren Craig Bellamy kan ha City Of Manchester Stadium som hemmaarena snart.
West Ham anfallaren har även haft en dialog med Celtic.

Summa sumarum; de hårdsatsande klubbarna i Premier League är helt uppenbarligen Tottenham och Manchester City.

Inga kommentarer: