TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 1 december 2008

Cupskrällar,milstolpar och besvikelser!

Ja då var man tillbaka på brottsplatsen. Måndagar är betongkeps. Även ifall helgen har varit nykter. Dessvärre var inte den helgen det och det får man bittert erfara idag.
Den elva med Leedsspelare som i helgen åkte ur FA-cupen borde kanske ha fått göra ett nykterhetstest. Inte nog att man tappar fotfäste i ligan.
Conferencelaget Histon slog dessutom ut Yorkshires stolthet och den ärorika klubben har bara namnet kvar av sina glansdagar.
Den moderna fotbollen stötte sin breda dolk i Leedsryggen i början av detta århundrade.
Klubbens supportrar är de som får lida och se överbetalda spelare skämma ut klubbens färger. Samma färger och tröjor som bara för ett par år sedan prydde Rio Ferdinand, Alan Smith och Lee Bowyer.

Tiderna förändras.

Även för Leeds serierivaler Millwall har tiderna förändrats. Till det bättre. Tredje plats i ligan och seger i cupen mot Aldershot i helgen. Lejonen från The Den vrålar som aldrig förr. Detta året kan bli deras. Avancemang i cupen och uppflyttning till The Championship. En fin milstolpe isåfall i klubbens annars så grå historia.

Millwalls granne i sydöstra London har det inte lätt nu. Charlton Athletic sjunker som en sten i tabellen. Pardew fick lämna skutan häromsistens och får man ingen kontinuitet i laget så riskerar man att ramla ur andra ligan. Vore tragiskt med tanke på att klubben så sent som 2006/07 spelade i Premier League. Den klubb som Alan Curbishley vårdade och byggde upp har på senare år fördärvats med dyra spelarköp och ekonomisk kris. Jag känner sorg med Addicts supportrarna.
Sorg vet jag inte ifall jag skall säga att jag kände igår, snarare besvikelse och hopplöshet.
Londonderbyt mellan Chelsea och Arsenal avgjordes inte av holländaren Van Persie.
Det var domaren Mike Dean och hans kollegor som gjorde det. Ett av Van Persies mål var offside så att det skrek om det. I en toppmatch i världens bästa liga skall sådant här inte få ske.
Nu var visserligen inte Chelsea vidare bra. Scolari visade att han kan gnälla på domaren såsom sina kollegor Wenger,Sir Alex och Benitez. Själv tyckte jag att det hela var en besvikelse.
I dubbel bemärkelse.
Arsenal hakar på i toppen.
Klarar Liverpool av att ikväll ta ledningen i ligan?
Vid en seger mot West Ham gör man det.
Jag tror på solklar seger trots att Torres är borta.
Liverpool är flera klasser bättre och Hammers pendlar likt Sunderland mellan hopp och förtvivlan varje omgång.

Inga kommentarer: