TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 2 december 2008

Det senaste från England






*Den fd norske storspelaren Tore André Flo gör comeback. Han är mest känd för sin tid i Chelsea och Glasgow Rangers men avslutade sin karriär i våras med spel i Leeds. Nu kommer han alltså tillbaka och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut med MK Dons, topplag i League One.

*I helgen var det precis 10 år sedan Steven Gerrard debuterade i Liverpools a-lag. Debuten skedde den 29 november 1998 i matchen mot Blackburn som Liverpool vann med 2-0 efter mål av Paul Ince och Michael Owen. Gerrard byttes in i andra halvlek och har sedan dess spelat 459 matcher och gjort 104 mål.

*För några veckor sedan klankade jag ner på Johan Elmanders insatser i Premier League. Sedan dess har det lossnat ordentligt för alingsåsaren. Först avgjorde han matchen med sitt
3-1 mål i bortamatchen mot Middlesbrough och denna helgen blev det två nya mål i segermatchen borta mot Sunderland. Totalt har det nu blivit fyra mål i den vita Boltontröjan för Elmander.

*Det snackas om att Michael Owen kan vara på väg tillbaka till Liverpool. Hans kontrakt med Newcastle går ut till sommaren och prislappen som nämns är 4 miljoner pund. Även Everton, Manchester City och Aston Villa sägs vara intresserade.

*På grund av alla skador på sina anfallare är Everton så desperata att man nu vill värva innebandyspelaren och föredettingen Henrik Larsson. Jag har svårt att se att Larsson skulle göra någon större nytta där och om det blir så hur tar klubbens unga anfallstalanger det ?
”Vi får inte ens chansen när alla anfallare är skadade utan managern värvar en 37 årig svensk innebandyspelare”
Lusten att kämpa vidare (och vänta på sin chans i a-laget) är nog inte speciellt stor efter det.

Inga kommentarer: