TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 29 december 2008

Rejäla nyårssmällar!

Mike Ashley har inte haft ett lugnt år. Tvärtom. 2008 har verkligen varit en mardröm för ägaren till Newcastle. I september fick Ashley supportrarna emot sig när populära tränaren Kevin Keegan hoppade av. Intresset bland potentiella köpare har varit svalt.
Fansen har rasat emot honom och media har krävt förändringar. I takt med klubbens dåliga spel i ligan så har spekulanterna minskat. Ett tag snackades det om oljeshejker och oligarker. Inget hände. Nu uppges Ashley ha tröttnat på att hänga ut sin klubb till försäljning och avfört Newcastle från säljlistan. 2009 skall, enligt Ashley, bli det år som Newcastle ser ljuset och förs fram med hjälp av alla krafter runtomkring Newcastle. Den optimism som Ashley vill få fram är något som saknats under flera år.
Trots krav från alla i klubbens närhet så har resultaten varit de motsatta. Mycket på grund av en girig publik med för stora förhoppningar och skyhöga krav samt med en mediakår som upphaussar laget likt en av "The Big 4" Den tiden är förbi då Shearer frälste klubben i match efter match och fick The Magpies att ligga högt upp i tabellen. Skall positiva förändringar ske så måste alla i Necastle dra åt samma håll. Det har man inte gjort tidigare. Små falanger med klubbar för inbördes beundran har likt vesslor strukit runt i katakomberna till St James Park och alla haft sina åsikter. Får Ashley som han vill kan det bra. Men dock så svårt.


Natten till idag greps sex personer utanför en pub i Southport i nordvästra England. Enligt BBC och Sky så är en av de inblandade ingen mindre än Liverpoolstjärnan Steve Gerrard. En 34 årig man fördes till sjukhus med ansiktsskador efter en misshandel. Några timmar tidigare hade Gerrard satt två strutar då Liverpool förödmjukat Newcastle på St James Park med 5-1.
Ifall pubbesöket hade med firande av vinsten att göra låter jag vara osagt, men det låter mest troligt. Vad jag däremot reagerar över är att media är som hyenor över kändisar så fort något inträffat. Gerrard kan ha vistats i sällskapet då tumultet uppstod och då polis kom till platsen såg man Gerrard. Som vilket vittne som helst så togs han in för förhör. Han kan vara helt oskyldig men hängs ändå ut som en gärningsman. Nu vet jag inte alla detaljer i det inträffade men ingenstans har polisen bekräftat att Gerrard gripits. Det har däremot media skrivit ut. Allt för att få sålt några extra lösnummer.
Ett slagsmål utanför en pub är ingen nyhet. Det har hänt otaliga gånger och är i regel vardagsmat i utelivet. Låt oss säga att Gerrard var inblandad i bråket och att han spöade upp offret till den grad att sjukhus besök var det enda alternativet.
Är Gerrard då en sämre människa än de som får i sig lite extra på krogen och vevar loss varje helg? Nej, men han är en kändis och en offentlig person som skall föregå med gott exempel. Där är nackdelen med kändiskapet.Paparazzi plåtar dig då du pissar i en gränd eller fyllnar till på krogen. Ibland undrar jag ifall det inte är mer behagligt att ha en lön runt 20.000 i månaden än en lön med ett par nollor där bakom?!


Det var inte bara i Gerrards närhet som nyårssmällarna exploderade. På Upton Park kvitterade West Ham mot Stoke. Detta fick Ricardo Fuller i Stoke att se rött. Fuller klappade till lagkamraten Andy Griffin och blev - utvisad.
Utvisningen blev en injektion för The Hammers som med en man mer på plan tog över mer och mer. Strax innan fulltid så gav pressen utdelning då Diego Tristan satte 2-1 efter att styrt in ett skott från Carlton Cole.
Stoke tränare Tony Pulis hade lätt att hålla sig för skratt då incidenten kom på tal efter matchen. Till BBC säger han att händelsen inom dagarna skall skötas internt och ej via media.
Disciplinstraffet lär hamn i det grövsta laget. Fullers agerande medförde inte bara poängtapp och förlust, utan också en osämja i truppen. Tränaren Pulis har tidigare gjort sig känd för sin auktoritet. Fuller lär få det rejält hett om både baken och öronen nu i dagarna.

Jag tippade igår matcherna. Jag skulle inte ha gjort det. Det går alltid åt helvete. Fulham kryssade visserligen hemma mot Chelsea, men WBA tryckte dit Spurs med 2-0 så till och med Redknapps ögonlock rörde på sig. Wigan slog Bolton medan Everton krossade Sunderland. Allardyce-effekten sitter dock i efter att hans nyblivna Rovers kryssade 2-2 mot Manchester City igår. Huckerby får hädanefter sköta tipset på denna blogg. Låt er inte luras av mig!

Inga kommentarer: