TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 27 december 2008

Frosseri och humor!

Har du tröttnat på julmaten? Köttbullar,revben,omeletter och Janssons Frestelse som åker in och ut från kylskåpet tillsammans med en julskinka som aldrig ses ta slut.

Jag får erkänna att jag har det.

Jag firade jul för några år sedan hos en släkting i England.
Blev hembjuden till hennes svärföräldrar i norra London och dessa bjöd på mat som jag aldrig hade kunnat kategorisera som mat man äter till jul.
Givetvis var det friterad mat. Men även en hel del annat.
Britterna byter ut skinkan mot kalkon och har sina pajer och puddingar.
Yorkshire Puddings (typ som små plättar med bakpulver i) , X-Mas pudding (alkoholindränkt russinkaka i sladdrig konsistens)
Någon form av soppa som förrätt, ofta från en konservburk och givetvis korvar. Korvar i alla dess storlekar och färger. Oftast rosa. Rosa baconlindad korv. Det går faktiskt ner.
Men sedan finns det nyttiga alternativen. Morötter, ärtor och brysselkål samt det mycket goda honungsrostade palsternackor allt detta med gravy på toppen och magen bubblar som en fritös varenda dag fram till nyårsafton.

Jag skulle ha ringt henne igår men jag glömde av det.
Hon bor nästan granne med Peterborough Uniteds arena "London Road" och med tanke på att "The Posh" besegrade Millwall igår på Boxing Day så kan jag tänka mig att det var livat ute. Nykomlingen Peterborough ligger på kvalplats i League One och tränas av Darren Ferguson som är son till en adlad manager i toppen av Premier League.
Maten inne på London Road smakar fan. Kokta hamburgare utan vidare smak eller tillbehör.
Sak samma med korven. Slapp och rosa.
Jag kan förstå Rochdale AFC som vill vara banbrytande. Som ett komplement till korven så skall kebab även finnas tillgängligt bakom disken. Detta kommer givetvis mötas med stort motstånd i det konservativa England. Å andra sidan är jag inte förvånad att det är Rochdale som är pionjärerna i detta vågade projekt. Laget från Manchesters förorter är stamgäster på J-R Pizza i staden dem kommer ifrån. http://www.jr-pizzabar.co.uk/menu.htm
Uppenbarligen är maten bra kosttilskott eftersom de lyckades med att besegra Shrewsbury igår med 2-1. Frosseri var ordet.

Vad bjöd Boxing Day på för godheter då?
En hel del faktiskt. Chelsea gjorde det dem förväntades att göra. Drogba fick igån målskörden och Lampard fixade 2-0. Martin O´Neills Villa gav Arsenal en match då de vände ett 0-2 underläge till oavgjort. Detta fick den dåliga förloraren och ständigt sura Wenger att se ut som ett åskmoln. Wenger må ha gjort mycket gott för Arsenal men honom ger jag inte mycket för. Gråare person än honom är svår att hitta och då har jag inte ens nämnt Tord Grip.
O´Neill däremot är karismatiskt på ett sofistikerat sätt. Oftast lugn, sansad och tillbakadragen. Men då han höjer rösten så är det ord och inga visor. Han har i dagarna förbjudit sina spelare att göra målgester och bland annat också gå ut och festa. I synnerhet på nattklubben och köttmarknaden Mechu i Birmingham. Man kan ju förmoda att inget annat än han själv och fotbollen skall få distrahera spelarna...

Craig Bellamy visar att den walesiska draken har eld i lungorna. Då The Hammers igår krossade Portsmouth på Fratton Park med 4-1 så stod Bellamy för två av målen.
Chelseas Scolari vill ha pengar av Roman till en anfallare. På hans önskelista av 2o namn så finns Sunderlands Kenwyne Jones med. Men inte Bellamy.
I mina ögon är Bellamy bättre än Jones alla dagar i veckan.
Någon som bara blivit bättre och bättre på senaste tiden är gamla Spurshjälten Robbie Keane. Efter en tung tid i Liverpool verkar det nu ha släppt. Två mål igår mot Bolton. Keane är med i matchen igen.
Då man trodde att Hughes skulle föras till galbacken för sista gången så trodde man fel.
Hull igår blev hans räddning.
Seger med 5-1 och med Robinho i högform kan innebära att Hughes han tro på fortsatt kontrakt nästa år också?

Andraplatsen i The Championship står i dagsläget mellan Reading och Birmingham. Bägge på 50 poäng men Reading med bättre målskillnad. Det kan dem tacka Adam Federici för som kvitterade mot Cardiff igår i 90:e minuten. Manager Steve Coppell drog inte på smilbanden för det. Hans ledarstil är hård och den skall skörda frukt har han tänkt sig. Lösningen var träning på julafton, juldagen och dagen efter nyårsafton.
Hur lockar man en Reading-spelare med ett järn?



Förövrigt så avskyr jag slemproppen Ronaldo. Mannen som ger gäster-med-gester ett nytt ansikte efter varenda incident. Igår skulle han blit utvisad efter sitt överfall på Stokes Wilkinson. Inget hände. Wilkinson gav igen och den lilla portugisen snyftade och fick Wilkinson utvisad. Det finns svin och så finns det Ronaldo. En riktig portugris.

Peter Apelgren är inte bara störstkön som komiker. Han är dessutom Gaisare och har därmed ett naturligt förakt mot blåvitt.
Hans adventskalender är en aning udda men dock så rolig.
Smaka på denna... blowit!




Den sista klunken på Spendrupsburken gjorde att jag fick lätta på skärpet.

Frosseri var ordet.






























Inga kommentarer: