TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 17 december 2008

Kontroversiella män och galna vad!

Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända och därför var det ingen som var särskilt förvånad då Blackburn Rovers igår gick ut med nyheten om att manager Paul Ince hade fått sparken. I vanlig ordnig kommer spekulationerna direkt om vem som tar över. Från Rovers håll så hörs ett namn nämnas. Tysken Berndt Schuster fick sparken från Real Madrid. Trots att Schuster tränade Real Madrid vägrade han att avsäga sig sitt medlemskap i FC Barcelona, vilket är extremt kontroversiellt.Efter förlustmatchen mot Valencia CF så sa Schuster att det var omöjligt att vinna på Camp Nou just vid den matchen, vilket många anser att det var hans "avskedsbrev" till Real MadridKontroversiell som han är och med tanke på hans sinnelag för ärkeantagonister så skulle det isåfall vara ett ganska roligt scenario att se Schuster vandra runt i Blackburn med en Burnley halsduk om halsen nu i vinter.
Drury Arms heter puben som Colchester supportrarna samlas på innan match på arenan Layer Road. Puben har två rum där bortafansen brukar få det ena rummet. Och jag som trodde i min enfald att det scenariot endast var en utopi.

Oldham är en i raden av många klubbar som levt på lånade pengar. Från sina glansdagar i början och mitten av 1990-talet då man spelade i Division 1 som senare blev Premier League. Oldham vann Division 2 1990/91 och spelade alltså i högsta ligan 1991/92 och var med och bildade Premier League 1992. Oldham tog sig även till Ligacupfinal 1990 men förlorade mot Nottingham Forest. I FA Cupen tog man sig till semifinal två gånger men där förlorade man båda gångerna mot Manchester United. När man tillslut ramlade ur Premier League och även nuvarande Championship var det slut på glansdagarna och även pengarna för i början av 2000-talet hamnade man i administration med allt vad det innebär. 2005 var man även mycket nära att hamna längst ner i systemet men man höll sig kvar med en poängs marginal. Nu ser det dock ljusare ut igen med stabil ekonomi och man har varit med och fajtats om uppflyttning dom senaste säsongerna men har inte riktigt räckt till.

Avståndet till Manchester är minimalt. Oldham ses som en förstad till Manchester och ser även på dem som rivaler trots två divisioner under. Stockport däremot är rena rivalen. Grannstäder och i samma serie, League One. Folk pendlar mellan städerna till arbetena vilket betyder att rivaliteten frodas ännu mer. Detta fick en krögare i Oldham att satsa hela sin pub på i ett vad en sen kväll.Vadet gick ut på att om Oldham kom före Stockport i League One så skulle hans stamgäster som till mesta dels var Stockportsupportrar, betala honom inträde varje gång de kom in på puben och dubbla priser i baren. Alla var ense om saken. Skulle däremot Stockport komma före Oldham i tabellen efter säsongens sista omgång så skulle krögaren så snällt skänka allt i baren till de lyckliga bargästerna. I skrivande stund är krögaren vinnare i detta vad. Men inte alls på den säkra sidan. Oldham ligger på 6:e plats med 36 poäng och två poäng under på 7:de plats ligger Stockport. Det lär bli en nervfylld pubskröna.

Inga kommentarer: