TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 8 december 2008

Ny tränare på väg till GAIS?!

Det stormar verkligen runt Atleterna.
Klubben rör upp känslor som får de såkallade etablerade storklubbarna att titta avundsjukt på det anrika GAIS. Den ständiga hackkycklingen i svensk fotboll som år efter år trotsar experternas sågningar. De hävdar att vi är skit och ändå värvar de ifrån oss.
Keene till Elfsborg, Wilton och Khari till gnaget och Ipke till djyrgården.
Samtidigt går våra tränare som smör i solen.
Rolle och Gren till Malmö ena året för att nästa säsong få en kapitalstinn pojkvaske i Magnus Pehrsson som vadar över sundet till Ålborg. Efter Pehrssons övergång till den danska klubben har frågetecken uppstått och det har spekulerats i en hel del namn. Idag gick GT;s nätupplaga ut med nyheten att Örebros assisterande tränare Alexander Axén sägs vara nära att ta över efter Pehrsson.
Den eminenta skribenten Talisker skriver till vardags på den bästa av GAIS-sidor, http://www.gronsvart.com/, och så här ser han på saken:

Ja, efter att ha surfat runt bland diverse tidningar och sajter den här morgonen så verkar det nu stå alltmer klart att Ösk assisterande tränare Axén är mer än bara ett rykte. På vissa gaissajter har det skrivits att Axén var GAIS förstahandslaternativ redan inför förra säsongen när det till slut blev Magnus Judas Vidkun Brutus Pehrsson istället. Men det är felaktigt. Axén var endast aktuell som assisterande till svinet. Inte som GAIS förstatränare. Så här skrev Gepe den gången:http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=382646

Nu har även en av Ösks svenskafansskribenter skrivit om Axéns förmodade flytt till klubben med de vackraste av färger. Så här skriver de där:http://www.svenskafans.com/fotboll/osk/artikel.asp?id=269330

Vad skall man nu tycka om Axén. För egen del tycker jag det är helt omöjligt att egentligen ha någon åsikt. Precis lika omöjligt som det var att förutspå huruvida Rolle eller Judas skulle få till det. Rent sportsligt får man väl andå ge båda dessa f.d. gaistränare godkänt. De har ju trots allt sett till att vi är kvar i landets högsta serie. Det är väl då bara Vidkun som möjligtvis får underkänt (nu snackar jag rent sportsligt under säsongen och inte hans vidriga beteende här på slutet).
Så, Axén? Fågel eller fisk?
Svar: Har inte den blekaste. Min enda trygghet ligger i CWs förmåga att knyta rätt folk, både spelare och ledare, till vårt kära GAIS. En positiv aspekt är ju i alla fall att det bland Ösks supportrar verkar knorras en hel del nu när deras assisterande eventuellt skall lämna. Nedanstående är bara en i raden av inlägg ger en hint om att Axén åtminstone verkar vara en poppis kille i gnällbältet.
"Namn: Evigt ÖSK » Svara inlägg Sänt: 2008-12-08 11:03 Nej nej nej! Det vore inte önskvärt att förlora Axén! Jag är övertygad om att han är nyckeln till kommande framgångar. Behåll honom till varje pris!"
PS! Om CW nu verkligen vill ha Axén och han accepterar jobbet så måste det bero på att han blev kär i oss supportrar, med tanke på vår mangranna uppslutning i deras sketna stad nu senast när Ösk mötte GAIS.
GAIS väl min högsta lag

MPs olycka min glädje

Inga kommentarer: