TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 7 december 2008

The East Anglia Derby

Östra England laddar för lokalderby.
I Norwich rustas det för att ta emot grannrivalen Ipswich från Suffolk.
Bägge lagen har ett förflutet i Premier League.
"The Canaries" som Norwich kallas syftar på dess gröngula dräkter men härstammar även från Norwich tidiga historia. Klubben grundades 1902. 1907 började man spela i gula tröjor, eftersom klubbens smeknamn redan var "The Canaries" ("Kanariefåglarna"). Smeknamnet kommer av att det var populärt att föda upp kanariefåglar i Norwich på den tiden.
1908 flyttade klubben till en spelplan vid Rosary Road, som kom att kallas "The Nest" ("Boet").
1935 tvingades klubben flytta till sin nuvarande hemmaarena Carrow Road.
Anhängarnas sång "On The ball, City" betraktas som den äldsta fotbollssången i världen och är faktiskt äldre än klubben själv, då den först blev skriven för en lärarorgansation i Norwich och därefter adopterad av fotbollsklubben.
Den mest framgångsika händelsen i modern tid inträffade säsongen 92/93 då man hamnade på en 3:e plats i Premier League. Svenskarna Mattias Svensson, Mattisas Jonson och Ulf Ottosson har alla spelat i klubben. Klubbens manager är Glenn Roeder, föredetta manager för Newcastle.

Ipswich Town bildades 1878.
Laget spelar sina hemmamatcher på Portman Road i Ipswich. Man blev medlemmar i The Football League 1938 och har blivit engelska mästare en gång, 1962. Man vann även FA-cupen 1978 och UEFA-cupen 1981. På senare år kan nämnas den femteplats man som nykomlingar tog i Premier League säsongen 2000-2001 då man också kvalificerade sig för UEFA-cupen, en stor framgång för en förening av Ipswichs storlek. Klubben har några olika smeknamn: Tractor Boys på grund av stadens jordbrukshistoria, Blues för färgen på tröjorna, eller kort och gott Town
Svenske Jonas Axeldal har spelat i klubben.
I dagens match är det som ett derby skall vara. Prestige, kamp och atmosfär.
Hjärnornas kamp mellan Roeder och Ipswich Jim Magilton.
Let the battle of the East begin!




Inga kommentarer: