TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 18 december 2008

Big Sam, Bad Usmanov och lite till!

Det blev ingen tysk maskinist i ångloket Rovers.
Blackburn fick istället en engelsman att skriva på för laget som det gått dåligt för denna säsong. Veteranen Sam "Big Sam" Allardyce.
Avtalet parterna ingått sträcker sig över tre säsonger, och diskussionerna dem emellan uppges ha pågått sedan det ögonblick manager-vakansen uppstod.Egentligen var Allardyce tilltänkt för jobbet redan i somras, men den gången gick klubben som bekant på en annan linje.Sam Allardyce tog timeout tidigt 2008 efter sin sejour i Newcastle United, men får snabba på att hitta tillbaka till tränarformen. På söndag, när Blackburn tar emot Stoke, ska han stå vid sidan av och coacha, är det tänkt.

Aston Villa har de bästa spelarna i Premier League.
The Times har sammanställt en lång lista på de 50 bästa brittiska fotbollsspelarna under 2008 och man har då rankat 4 Villa spelare som de bästa i Storbritannien.
Gareth Barry är mannen som förnärvarande anses vara den bästa. Ovärderlig för Aston Villa och ordinarie i Capellos landslag. Tätt efter honom kommer superlöftet Ashley Young som bara blir bättre och bättre för varje match. En guldklimp i Aston Villa och ett innestående kapital.
Villa bidrar också med spelare på fjärde respektive åttonde plats. Måltjuven Gabriel Agbonlahor och den stabile mittfältaren James Milner
Men mittemellan dessa kommer Arsenals Theo Walcott. Theo Walcott blev uttagen till den engelska VM-truppen 2006 av Sven Göran Eriksson. Svennis chockade världen eftersom Walcott ännu inte hade spelat i Premier League. Walcott fick dock inte spela en minut i VM.
Men pressen på honom och förväntningarna blev för mycket. Han lyckades aldrig leva upp till det. Det har han dock gjort i år.Både i Arsenal och i landslaget.
Bäste rankade målvakt tillhör West Ham och heter Robert Green. Green spås en mycket lovande framtid. Det dröjer inte länge förrän han spelar i något av ”The Big 4”
Ingenstans på listan hittar man namn som Lampard, Terry eller Rio Ferdinand. Detta på grund av att The Times hellre vill få fram de mindre kända spelarna i rampljuset och pusha på dem i deras utveckling. Med andra ord så skulle man kunna säga att The Times drar sitt strå till stacken för att bygga upp den hype som finns om det engelska landlaget och engelsk fotboll i allmänhet.

Ett plötsligt avhopp skakar Arsenals styrelse och klubben kan köpas upp av en stenrik rysk oligark. Mot den nuvarande ledningens vilja. Rysslands 18:e rikaste man, Alisjer Usmanov, uppges enligt The Guardian vilja köpa hela klubben.
Nyheten briserade som en bomb i brittiska medier att stöttepelaren Nina Bracewell-Smith lämnar sina åtaganden i "Gunners" med omedelbar verkan. Hon äger för närvarande 15,9 procent, eller omkring 800 miljoner kronor, av den totala aktiepotten, och fungerar därmed som mänsklig mur mot att enskilda personer köper upp majoritetsinnehav. Tidigare har Bracewell-Smith lovat att, oavsett vad, inte göra sig av med sina tillgångar, men den ståndpunkten kan vara på väg att ändras. Adelskvinnan uppges nämligen ha råkat i luven ordentligt på flera andra av de högsta hönsen, vilket gör framtiden minst sagt osäker. Till saken hör att miljardären Alisjer Usmanov, å sin sida, förfogar över 24 procent av den kaka som är Londonlaget. Enligt engelsk lagstiftning har han rätt - om han skulle passera 30 procentstrecket - att lägga bud på hela Arsenal.Med Bracewell-Smiths andel skulle saken vara biff. Resten av styrelsen vill dock tona ner den möjligheten genom att anföra främst två argument. Dels har Nina Bracewell-Smith ännu inte gått till börsen för att sälja värdepappren. Och dels är det inte säkert att Usmanov - mitt under värsta sortens finansfrossa - kan hosta upp alla slantar som skulle krävas. Dessutom bedyrade denne så sent som i somras att några planer på ett fullkomligt förvärv inte finns. Peter Hill-Wood, även han styrelsemedlem, föreslår i stället att man gememsamt och solidariskt - om nu situationen skulle uppstå - sinsemellan köper likvärdiga delar av Bracewell-Smiths portfölj, så att ingen ägare vare sig gynnas eller missgynnas. Supportrarna är dock eniga. Ingen vill se Usmanov ta över Arsenal. Detta har klubbens fans propagerat för tidigare. Nu återstår det att se hur det hela artar sig. Skulle Usmanov ta över ägandet så är det mycket möjligt att klubbens supportrar gör som Manchester Uniteds,Liverpool och Wimbledon. Grundar en egen.
Gunners FC ?

Inför denna säsongen gick Nottingham Forest upp i The Championship. Ett storlag från en storstad var på väg upp i seriesystemet. Folket i staden jublade. Åtminstone i ena halvan av den. I den andra är det betydligt lättare att hålla sig för skratt. Stadens andra lag Notts County spelar i League Two och gör det inte alls bra för tillfället. Lagets profil och namnkunnigaste spelare är målvakten Russel Hoult. Honom får man klara sig utan i 2 månader efter att han skadat axeln häromdagen. Ett tungt avbräck för klubben som grundades 1862 och därmed är världens äldsta fotbollsklubb. Man vann den engelska FA-Cupen samma år som GAIS bildades, 1894.
Det är anor och tradition. En sådan klubb förtjänar inte den tabellplacering som man idag har.

Inga kommentarer: