TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 22 december 2008

En titt i kristallkulan och en önskelista inför 2009!


Det är dagen före dagen före dopparedagen. Folk har eller håller på att inhandla de sista julklapparna inför årets jul. Barn över hela världen har skrivit ner önskelistor som de i god tro vill att tomten skall uppfylla.
I mina profetior efter att ha stirrat djupt i glaset med den bärnstensfärgade whiskyn så står det skrivet att kommande år kan komma att bli något alldeles extra. Skall vi dessutom tro läsarna på denna blogg och vad dem tror om den nya tränaren så lär Alexander Axén både göra ett bra jobb samt lyckas med truppen. Bland nyförvärven blir det någon av den isländska trion som kommer att imponera för att kort efter ha Spong och Pär Ericsson i hälarna. Det är ett ungt och hungrigt GAIS vi lär få se nästa år.
Organisationen har blivit bättre och bättre för var år som har gått.
Inför 2009 ser det riktigt bra ut. Här kan man snacka om kontinuitet.
På ungdom, administration, marknad och informationssidan har det stärkts upp.
Bara det är ett bevis på att klubben är på väg mot nya mål.
Ungdomlig entusiasm i Axén från bänken på den nybyggda Gamla Ullevi som manar på Makrillarna att fjärde året i rad göra så att djurgården inte lyckas besegra GAIS.
Önskelistan består av följande:
* Skadefri trupp. Allt för många säsonger har präglats av en grönsvart sjukstuga. Någon gång skall det bli ändring på det.
* Anfallare som presterar och kan producera. Memelli,Christos och Suma är historia. Värdelös och intetsägande sådan. Ett nytt kapitel skall skrivas och förhoppningsvis är det Baldvinsson som blir den spelare som kommer bli den nya målsprutan. Jag höjer ett varningens finger även för Morais. 2009 kan komma att bli hans år.
* Derbyvinster. Gärna sex stycken men det räcker egentligen med två. Bägge derbyna mot DSS. 2008-09-01- Jag vill ha mer!
* Trofasta spelare. Den moderna fotbollen har skapat hybrider. Giriga och penningakåta spelare som saknar klubbhjärta och lojalitet. Jag vill ha 11 stycken spelare med Fredrik Lundgren-filosofi. Har vi det vinner vi Allsvenskan.
* Segrar är det enda som gäller. Att tappa en ledning har jag fått nog av. Det har hänt för många gånger. Uddamålsförluster och oavgjorda resultat trots spelövertag skall vara historia.
2009 har sedan ett par år tillbaka sagts vara det året som GAIS skall vara med och slåss om guldet. Krävande har vi Gaisare aldrig varit,ge mig åtmisntone en Uefacup-plats så kan jag koncentrera mig på guld 2010. En sak i taget.
Sälj eller göra sig av med spelare som sinkar övriga truppen. Spelare med bristande moral, attityd och engagemang göra sig icke besvär. Sådana spelare förstör mer än vad de bygger upp. De skall bort. Ingen nämnd och ingen glömd.

Hur ser jag på framtiden då?
I en grönsvart framtid ser jag Morais få sitt genombrott och blomma ut. Killen har potential och kan bli riktigt bra. Teknisk och kvick. Tre mål blev det denna säsongen. Vill det sig väl 2009 så skulle det kunna bli minst 10.Islänningarna är oprövade kort och är svårt att sia om, men de lär vara duktiga och med enormt potential så hoppas kan man ju alltid. Försäsongsträningen får avgöra.Vidare så lär den nya arenan bli en nytändning. Både för spelarna och supportrarna.
I dagens GT kan man läsa att ”GAIS växer så det knakar. Med en ny organisation är klubben redo att bli ett topplag på allvar i svensk fotboll” och ” Gais är 2009 redo för det tredje steget i utvecklingsplanen. Från årsskiftet träder en helt ny och starkare organisation i kraft”
Jag älskar varenda rad jag läser. Pressen är annars inte särskilt villiga till att skriva upp GAIS.
Idag haglade superlativen. Det ser ljust ut. Christer Wallin har verkligen gjort ett kanonjobb i GAIS. Vi har honom att tacka för mycket. Mer än vad vi kan ana och tro.
Då Allsvenskan 2009 har spelats klar kan jag från min stol på Levande Sittplats konstatera följande: Vi hamnade på fjärde plats i tabellen efter att för en gång skull sopat mattan med de lag som man skall och bör slå. Gefle, Häcken och Trelleborg blev förödmjukade och det var underbart att se. Stockholmslagen var inga problem och i derbyna stod vi som segrar i uteslutande alla matcher. Ekunde fick utmärkelsen ”Allsvenskans bästa försvarare” utan kommentarer från motståndarna. Att Levon och Wanderson blev sålda till Aalborg under sommaren påverkade inte spelet något märkvärt. Pär Ericsson och Richard Spong tog hand om den saken och axlade mantlarna på bästa möjliga sätt. Att sedan Baldvinsson och Morais gjorde 30 mål tillsammans gjorde inte saken sämre. Publiksnittet på 10.836 per match får även det anses vara godkänt.
Jag tror på GAIS 2009. Jag tror att Axén och den nya arenan samt en ungdomlig trupp kan göra GAIS till det bästa i modern tid. Vi har väntat länge och vi är värda det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Väl skrivet - dock känns det lite som önskningar inför 2007/08, flera saker har ju faktiskt gått i uppfyllelse.

Skadefri trupp: Aldrig har väl truppen varit så skadefri som under den gångna säsongen!? Nicklassons knä och Björn (vad han nu åkte på på slutet) har väl varit de största avbräcken - dock har jag inte sett en så solid trupp under de senaste 10 åren!

Derbyvinster: 2 stycken. En moralisk och en faktisk! Inget att säga någonting om - till och med blåvita jävlar med VHS-banden i högsta hugg har erkänt att vi borde ha vunnit vårderbyt.

Trofasta spelare: Lundgren, Kenneth, Nicklasson, Dime... En trotjänare får avsluta hos farmarklubben på fel sida av E6:an och en annan på ön med bankkaos. Klubbkänslan finns och skall premieras!

Segrar är det enda som gäller: ....segrar är det enda som gäller - punkt. 2009 - GRÖNSVART ÅR!